Century Amusement Park heeft de poorten voorgoed gesloten

Het Chinese pretpark Century Amusement Park kreeg zeer slecht nieuws van de eigenaar van het domein. Het huurcontract van de gronden waarop het park gebouwd is liep af na 16 jaar, en het contract werd niet verlengd. Dit betekende het definitieve einde van het park.

 

Het Chinese pretpark Century Amusement Park, gelegen in Zhengzhou, zal dit jaar niet meer heropenen. Het is een beetje vreemd nieuws, aangezien het niet gaat over een sluiting vanwege een faillissement, maar wel door de beëindiging van een huurcontract.

Century Amusement Park werd geopend in 2004 op een domein waar het een huurcontract voor tekende. Het huurcontract was 16 jaar geldig en liep af op 25 april 2020. Diezelfde dag ontdekten de huurders een bericht aan de poorten. Er werd verzocht om de eigendommen die op het terrein staan te verhuizen.

In een verklaring van de eigenaar van het domein viel te lezen dat er plannen zijn om het domein om te dopen tot een openbaar park, met allicht ook een tentoonstelling van oude treinen die je al kon terugvinden op het domein, en dus ook in het pretpark. Het is voorlopig onzeker wat er met de attracties van het pretpark zal gebeuren.

Naast een tal van familieattracties kon je in het park drie achtbanen terugvinden. De oudste werd gelijk met het park geopend. Old Gold Mine Roller Coaster werd gebouwd door de Chinese firma Sameco en bevatte een dubbele looping. In 2012 opende de Spinning Coaster die gebouwd werd door Golden Horse. In 2014 werd de derde en laatste achtbaan geopend met Suspended Looping Coaster Over Water, een SLC-achtbaan die gebouwd werd door Hebei Zhongye Metallurgical Equipment Manufacturing.

 

Bronnen: henandaily.cn

Foto’s: Rollercoasterdream