Fotoverslag: Op wereldreis naar Universal Studios Singapore

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Zolex Robin mee op reis door Singapore. Ditmaal bezoeken we het bekendste pretpark van het land, namelijk Universal Studios Singapore. Universal Studios Singapore is een themapark dat uitgebaat wordt door de bekende filmstudio NBC Universal. Je kan er heel wat van je favoriete personages terugvinden uit verschillende films.

Het park telt 6 rollercoasters, waarvan de dubbele rollercoaster Battlestar Galactica de bekendste is. Het unieke aan deze achtbaan is dat het een duel is tussen een normale ‘Sit Down Coaster’ en een ‘Inverted Coaster’ waarbij de karretjes onderaan de track hangen. De rollercoasters werden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

De Sit Down Coaster wordt Human genoemd en heeft een familiaal karakter. De Inverted Coaster wordt Cyclon genoemd en heeft een echt thrill-gehalte. Deze behaalt een snelheid van 90 km/u en is 42,7 meter hoog. Tijdens de rit gaan inzittenden 5 keer over de kop. Bijde rollercoasters zijn voorzien van een LSM-lancering.

Andere leuke achtbanen zijn de indoorachtbaan Revenge of the Mummy, met een darkridegedeelte en 3 lanceringen. Daarnaast zijn er uiteraard nog erg veel darkrides en andere leuke attracties.