Adventureland sluit looping coaster Dragon en kondigt nieuwe attractie aan

Het Amerikaanse pretpark Adventureland in de staat Iowa heeft haar looping coaster Dragon voor goed gesloten. De attractie zal dit jaar dus niet meer opengaan. Maar het pretpark kondigt nu een nieuwe attractie aan die volgend jaar zal openen.

 

Eind 2019 sloot de dubbele looping coaster Dragon in het Amerikaanse pretpark Adventureland. De achtbaan werd gebouwd in 1990 door de Amerikaanse fabrikant Hopkins en krijgt nu na 30 jaar dienst een eeuwig pensioen. De rollercoaster was 685,8 meter lang, 27,4 meter hoog en bevatte 2 loopings.

 

Het goede nieuws is nu wel dat Adventureland een gloednieuwe attractie heeft aangekondigd. Deze zal openen in 2021 en wordt vermoedelijk de vervanger van Dragon. Het is nog niet duidelijk of het ook een achtbaan wordt of over een andere soort attractie gaat. De concept-art ziet er alvast veel belovend uit!

 

Foto: Adventureland Park