Affen- und Vogelpark heeft een nieuwe Butterfly-attractie

Het Duitse apen- en vogelpark, Affen- und Vogelpark, gelegen in Reichshof Eckenhagen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft een gloednieuwe Butterfly-attractie aangekocht. Deze is als vervanging van hun oude Butterfly die eind vorig jaar sloot.

 

Het Duitse dierenpark Affen- und Vogelpark, dat zich specialiseert in het houden van verschillende vogelsoorten en apen, heeft een nieuwe attractie aangekocht. Het gaat om een Butterfly-attractie van het type II SB gebouwd door het gespecialiseerd Duits Butterfly-bedrijf Sunkid Heege die elk exemplaar van dit type attractie in de wereld gebouwd heeft.

Affen- und Vogelpark werd opgericht in 1981 en opende in 1991 haar eerst Butterfly-attractie. Dit was er eentje van het type ‘Original’ met een hoogte van 6,1 meter. In 2017 kocht het park er nog een tweede biji die aan de andere kant van het domein werd geplaatst. Deze keer eentje van het nieuwe type ‘II SB’ dat eveneens 6,1 meter hoog is.

Het is nu de oudste Butterfly die vervangen is door een nieuwe waardoor beide Butterfly-attracties nu van hetzelfde nieuwere type zijn. Wanneer de nieuwe attractie juist zal openen is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt niet lang meer te gaan duren.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Bruno Bauwmeister