Pretparkgames: SeaWorld Adventure Parks Tycoon PC Game

De winter is voorbij, de lente is aangebroken en normaal gesproken genieten we dan eens zo hard van onze hobby in onze geliefde pretparken. Helaas dacht het coronavirus hier anders over en zijn we gedoemd om in ons kot te blijven tot het ergste achter de rug is. Om in deze moeilijke tijden toch wat pretparkplezier te kunnen beleven, zetten we vandaag het computerspel SeaWorld Adventure Parks Tycoon in de kijker. Heb jij dit spel al eens gespeeld?

 

Na het succes van de ‘Rollercoaster Tycoon’ reeks en de al even succesvolle ‘Zoo tycoon reeks’, besloot de groep achter de bekende SeaWorld parken om ook een pc spel op de markt te gooien.

Voor de release ging men in zee met het bedrijf Activision. Het spel kwam in 2003 in de winkels te liggen. Al snel kreeg het een opvolger met de ‘SeaWorld Adventure Parks Tycoon 2 ‘.

Als je al eens een rollercoaster tycoon spel hebt gespeeld, dan ben je snel weg met dit spel. Het doel van het spel is om een heus Seaworld park uit te bouwen. Bepaal de toegangsprijs, bouw attracties en eetkraampjes en neem even de tijd om naar je bezoekers te luisteren hoe je het park nog verder kunt verbeteren.

Alle bekende SeaWorld attracties zoals onder andere ‘Shamu Adventure’, de achtbaan Kraken en  ‘Shipwreck Rapids’ zijn allemaal aanwezig in het spel. Naast attracties heb je ook de mogelijkheid om dieren aan te kopen, om je bezoekers te verbazen.  Denk hierbij aan orka’s, dolfijnen en andere leuke zeedieren.

Probeer je bezoekers tevreden te houden, voorzie voldoende kraampjes, rustbanken en dergelijke. Hoe gelukkiger je bezoekers zijn, des te meer zullen ze uitgeven in je park, want dat is uiteindelijk het einddoel van elk tycoon spel, zo veel mogelijk geld verdienen, om vervolgens het beste park ter wereld te kunnen bouwen.

Ook jouw attracties verdienen de nodige zorg, huur personeel in zoals een kuisploeg, enkele mekaniekers en/of een legertje dierenverzorgers.

Versier je park met bloemen, lantaarnpalen, standbeelden en andere leuke zaken. Ontwikkel nieuwe attracties door geld te spenderen in research en start acties om bepaalde zeldzame diersoorten te kweken.

Het spel biedt de speler 12 verschillende levels met een verschillende moeilijkheidsgraad. De eerste levels zijn vrij gemakkelijk, maar hoe verder je in het spel vordert, des te moeilijker het wordt.

Grafisch ziet het spel er best deftig uit (rekening houdend met de periode waarin het spel uitkwam).
De ontwikkelaars hebben veel tijd gestoken in het toevoegen van heel wat detail in de gebouwen en attracties. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

 

MINIMUM VEREISTEN VOOR JE PC:

64 MB RAM
CD-ROM LEZER
PLAATS OP JE HARDE SCHIJF 700MB
KLOKSNELHEID PROCESSOR 500 MHz Hz, TYPE  PENTIUM III

Bron: Cnet