Apex Parks Group vraagt bescherming tegen schuldeisers

Jammerlijk nieuws uit Amerika. Daar heeft Apex Parks Group bescherming tegen haar schuldeisers aangevraagd nadat het eerder dit jaar bekend maakte haar twee grootste pretpark te sluiten. De groep had verschillende pretparken waaronder Fantasy Island, Indiana Beach en verschillende Boomers pretparken.

 

Het voortbestaan van verschillende pretparken in Amerika hangt aan een zijden draadje. De Amerikaanse pretparkengroep Apex Parks Group heeft namelijk “Chapter 11” ingediend, dit is de Amerikaanse term voor het aanvragen van continuïteit van de onderneming om zich te beschermen tegen de schuldeisers. Dit gebeurt voornamelijk bij een nakend Faillissement. Het nieuws komt een maand nadat de groep bekend maakte haar twee grootste pretparken voorgoed te sluiten. Het ging over Indiana Beach en Fantasy Island. Nu begrijpen we dus waarom de parken toe moesten.

Momenteel waren de 12 vestigingen, die bestaan uit 10 pretparken en 2 waterparken, gesloten wegens de huidige maatregelen van het coronavirus. Verwacht wordt dat Apex Parks Group zal worden overgenomen door geldschieters onder leiding van Ceberus Capital Management LP.

Naast Indiana Beach en Fantasy Island had de groep ook nog verschillende andere kleinere parken in haar bezit zoals enkele uitbatingen van de Boomers parken. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de parken van de groep. De toekomst van de parken hangt alvast aan een zijden draadje.

 

 

Bron: Coaster101