Overzicht: Dit waren de aprilvissen van 2020

In tijden van corona is humor vaak één van de meest positieve ingrediënten die we kunnen gebruiken. Het helpt ons om deze sombere omstandigheden een beetje te relativeren. Ook onze geliefde pretparken zijn niet vies van een streepje humor. Naar jaarlijkse gewoonte misleiden ze ons telkens op 1 april met een vals, maar vooral grappig nieuwsfeitje. Wij bezorgen je alvast een bloemlezing van de beste aprilgrappen 2020.

 

Nigloland

In het Franse pretpark Nigloland maken ze zich blijkbaar op voor een nieuw waterpark. Het nieuwe project heet Dolontica en zal openen in 2021. Daarmee geeft het pretpark een knipoog naar het Duitse Europa-Park waar 2019 het waterpark Rulantica opende. Het is geen wonder dat Nigloland verwijst naar Europa-Park voor deze aprilgrap, want Nigloland wordt wel vaker ‘het kleine Europa-Park’ genoemd dankzij haar grote aanbod aan Mack Rides attracties, dewelke gebouwd worden door de eigenaar van Europa-Park.

 

Zoo Schwerin

Bij de Duitse Zoo Schwerin hebben ze het over het terugbrengen van vergeten diersoorten, en het waant zichzelf als een Jurassic Park. Zij presenteren onder andere de Tasmaanse buidelwolf die uitstierf in 1936.

 

Kölner Zoo

Jij kan door de coronacrisis niet op bezoek gaan bij de dieren die verblijven in deze Duitse dierentuin? Geen probleem! Deze zoo brengt de dieren naar jou! Dieren kunnen online besteld worden. Je moet enkel over een grote woning beschikken en best ook een flinke huishoudverzekering.

 

Neunkircher Zoo

De Neunkircher Zoo ontwikkelt een baanbrekende nieuwe onderzoeksmethode voor rectaal onderzoek bij olifanten. Tot nu toe waren hier ingewikkelde medische apparaten voor nodig. Met deze technologie raken deze echter snel achterhaald. De onderzoeker penetreert de patiënt met zijn hele hoofd tot aan zijn schouders.

De basisvoorwaarden zijn volgens hen een ​​goede planning gecombineerd met een strikt opleidingsplan. Ongeveer twee uur voor het onderzoek vertraagt ​​de examinator zijn ademhaling en hartslag met behulp van meditatieve oefeningen. De stofwisseling daalt tot een minimum. Alleen op deze manier kan het lichaam de extreem hoge drukverschillen compenseren.

De Neunkircher Zoo is geïnteresseerd in het overbrengen van haar kennis. Waarschijnlijk worden in het najaar van 2020 cursussen in het olifantenhuis aangeboden om de zogenaamde “struisvogeltechniek volgens Eichelmann” te leren.

Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen en zich registreren op het volgende e-mailadres: 4pr1l4pr1l@neunkircherzoo.de

 

Legendia

In het Poolse pretpark Legendia werd er besloten om veranderingen aan te brengen aan de iconische draaimolen Dreamflight Airlines. De vliegtuigjes zullen vervangen worden door hangmatten, om zo de rit wat spannender te maken.

 

Paignton Zoo

In de Britse dierentuin Paignton Zoo werd er een vuurspuwende komodovaraan gespot. Het zou de eerste keer zijn dat zo’n fenomeen zich voordoet. Gelukkig was er tijdens deze coronapandemie iemand aanwezig in de zoo om de foto te maken. Op dit beeldmateriaal zien we de komodovaraan Khaleesi, zij werd genoemd naar de drakenkoningin uit de wereldberoemde televisieserie Game Of Thrones.

 

The Big Sheep

Het Engelse pretpark The Big Sheep mag dan van nature al een beetje humoristisch zijn, op 1 april doen ze daar graag een schepje bovenop. In Noord-Devon, de plaats waar het park gelegen is, werd er met succes een nieuw ras ‘Designer Dog’ gefokt. Deze superschattige puppy is een stamboommix tussen een hond en een schaap en dat biedt enkele unieke voordelen: het volgt je als een schaap, het blaat in plaats van te blaffen, het is superzacht, aaibaar en laat zijn vacht niet vallen. Bovendien maait het dier het gras van een kleine tuin.

Het nieuwe ras zal bekendstaan ​​als een ‘SheepDog’ en zal worden verkocht tegen de prijs van £ 1.200 (zo’n 1.300 euro).

 

Fårup Sommerland

In het Deense Fårup Sommerland zullen er 6.000 forellen uitgezet worden, verdeeld over de drie grote meren. Ze kunnen de vele meren gewoon niet goed genoeg meer gebruiken en het potentieel om een ​​reis in Fårup te combineren met sportvissen wordt als grote troef beschouwd.

“We zullen het concept deze zomer opnieuw testen en kijken of het de komende seizoenen de moeite waard is om verder in te investeren.”

 

Furuvik

Het Zweedse park Furuvik lijkt nood te hebben aan een nieuwe naam. In een bericht op sociale media doet het een oproep om ideetjes voor een nieuwe naam door te sturen:

“Zoals velen van jullie weten, is mahonie (Zweeds: furus) niet langer populair, iets wat niet veel goeds voorspelt voor de naam Furuvik. Daarom hebben we besloten om “Furu” te vervangen door een modernere houtsoort, en daar hebben wij jou voor nodig!”

“We hebben hulp nodig om een ​​nieuwe houtsoort te vinden en om deze te verwerken in onze naam. Het hout moet modern zijn, een mooie toekomst voor de boeg hebben en natuurlijk pakkend zijn! Momenteel werken we aan de projectnaam “Eikvik”, maar misschien heb jij een beter idee?”

Als je suggesties hebt, aarzel dan niet om ze door te sturen naar het park.

Skara Sommerland

Ook het Zweedse pretpark Skara Sommerland is niet vies van een grapje. Vanwege de grote vraag en de vele sterke argumenten, zal dit jaar Snake van vorm veranderen tot een vliegende worst!

De zeer intense attractie zal dus enkele kleine veranderingen ondergaan. In de Worst word je blootgesteld aan hoge G-krachten en slinger je rond aan 80 km/u.

 

Särkänniemi

In Finland lusten ze ook wel graag eens een aprilvis. Särkänniemi is op zoek naar een plaats in het Guinness Book of Records door een pretparkdag voor honden te organiseren. Mensen mogen helaas niet naar binnen tijdens deze speciale dag en moeten aan de poort wachten op hun viervoeter. Er zullen ook speciale controles zijn om ervoor te zorgen dat geen enkele kat naar binnen geraakt.

 

Kentucky Kingdom

In het Amerikaanse Kentucky Kingdom werd de waterglijbaan Deep Water Dive twee verdiepingen hoger gemaakt. Daarmee zou deze body slide opnieuw de hoogste van Noord-Amerika zijn. Althans, dat grapt het park met een dikke knipoog naar Universal Studios Orlando dat met Ko’okiri Body Plunge de recordhouder is van hoogste body slide in Noord-Amerika.

 

Nieuwswebsites

Ook nieuwswebsites maakten verschillende 1 aprilgrapjes.

– BellewaerdeFun meldt haar lezers het volgende: “Door de komst van Wakala ziet Bellewaerde zich genoodzaakt om de doodshoofdaapjes vrij in het park los te laten lopen. Hun dierenverblijf maakte recent plaats voor de constructie van de nieuwe familieachtbaan. Op verschillende plaatsen in het park worden voederzones voorzien zodat de dieren niets te kort komen.”

– Coaster Crew maakte bekend dat het kasteel van Cinderella in Disney World momenteel wordt omgebouwd naar een verjaardagstaart om zo haar 50ste verjaardag te vieren.

 

Starparc: Bij onze collega’s over de taalgrens meenden ze eventjes dat de Plopsa Group maar liefst 791 miljoen euro zal gaan investeren in een pretpark nabij de Waalse stad Durbuy.

– Themeparkfreaks: Ook wij ontbreken niet in dit lijstje. Heb jij onze aprilvis gespot?

Het is opmerkelijk dat er geen grapjes gemaakt werden door de ‘usual suspects’. Meestal schuwt het Nederlandse pretpark Efteling geen grapje. Ook Toverland maakt normaal de borst graag nat voor een aprilvis. De Belgische parken lijken dit jaar ook niet in de stemming te zijn voor enige flauwekul. Zou het iets te maken hebben met de coronacrisis? Kom op! Ook wij verafschuwen dat walgelijke virus, maar lachen is en blijft gezond!