Indiana River in Bobbejaanland verwelkomt Dora The Explorer (aprilgrap)

In Bobbejaanland wordt de indoor boomstamattractie Indiana River momenteel grondig aangepakt. Het park laat nu weten dat Dora The Explorer haar intrede zal maken in het park. Of de naam Indiana River behouden blijft is niet geweten.

 

 

Update: uiteraard zat onze aprilvis in dit artikel verscholen!!!!

 

Eerder werd al duidelijk dat Bobbejaanland bezig is met heel wat onderhoud. De zone rond Indiana River werd grondig aangepakt. Het treinspoor dat sinds 2000 niet meer in werking is werd definitief opgebroken. Daarnaast werd het monorailstation vlakbij Indiana River afgebroken. Of Bobbejaanland ook Indiana River zou aanpakken bleef tot nu toe onduidelijk.

Op een nieuwe visual is te zien dat Indiana River overwoekerd wordt door bladeren en planten. We zien dat Dora The Explorer achter het struikgewas komt piepen. Het meisje met haar kenmerkende roze trui, oranje broek en paarse rugzak is gekend van de gelijknamige televisieserie die uitgezonden wordt op Nickelodeon.

Dora is ook al terug te vinden in Movie Park Germany met Dora’s Big River Adventure en in Parque de Atracciones Madrid. Beide parken hebben dezelfde eigenaar als Bobbejaanland, genaamd Parques Reunidos. Zowel Movie Park als Parque de Atracciones hebben al tal van attracties gethematiseerd naar de bekende figuurtjes die uitgezonden worden op Nickelodeon. Denk hierbij aan SpongeBob en Paw Patrol. Of Bobbejaanland ook deze zal verwelkomen is niet geweten.

Indiana River is een indoor boomstamattractie, geopend in 1991. Toen was enkel het instapstation gethematiseerd. Pas een jaar later werd de rest van de attractie afgewerkt. Indiana River werd nog volledig bedacht door Bobbejaan Schoepen en staat helemaal in het teken van de Azteken. De 420 meter lange rit neemt je mee door de jungle via verschillende drops richting de Aztekentempel. Hoeveel er zal overblijven van het oorspronkelijke thema en decor wordt afwachten. Ook een eventuele nieuwe naam is niet bekend.

Wegens de huidige coronamaatregelen is het nog onduidelijk wanneer we de nieuwe attractie kunnen gaan ontdekken.