Fabbri Group pakt uit met nieuwe thrillride Spider

Het Italiaanse bedrijf Fabbri Group heeft een nieuwe thrillride ontwikkeld. Het is Frankrijk die de première van de attractie krijgt. Het gaat over een attractie met verschillende armen die bezoekers laat ronddraaien en op en neer zwieren.

 

De Franse exploitant Pfausser heeft een gloednieuwe thrillride aangekocht bij de Italiaanse fabrikant Fabbri Group die momenteel volop in aanbouw is. Het gaat over een attractie van het type Spider die compleet nieuw ontwikkeld is. De attractie heeft 4 armen waar telkens 4 stoeltjes aanhangen. Het stuk waar de stoeltjes aan vasthangen kan draaien rond de verticale as, de middenas van de attractie draait op haar beurt eveneens. Tijdens de rit gaan de armen van de gondel op en neer waardoor de inzittenden heftige airtime kunnen ervaren.

Spider heeft een diameter van 17,2 meter en is 13,1 meter hoog. In totaal zijn er 4 maal 4 zitjes, goed voor 16 personen per rit. De inzittende moeten 130 centimeter groot zijn voor ze worden toegelaten op de attractie. Een ritje zal ongeveer 4 minuten duren, waardoor er in totaal 240 personen per uur op de attractie kunnen. Spider weegt 35 ton en er bestaat zowel een parkmodel als een mobiele versie van deze attractie.

 

Het is de Franse exploitant Pfausser die de allereerste attractie van dit type heeft aangekocht. Hij zal de attractie dopen tot Spider en hiermee rondreizen op de Franse kermissen. Maar naast de kermissen zal hij tijdens de zomermaanden met zijn attractie in Lunapark Cap d’Agde staan. Dit is een zomerpretpark aan de Zuid-Franse kust. In dit park staan 3 achtbanen, een oude Vekoma looping coaster, een Zyklon Coaster en een familiecoaster.

 

Bronnen: Fabbri Group, Pfausser, funfairworldwide