PortAventura steunt Spaanse ziekenhuizen met 500.000 euro

De PortAventura Foundation ondersteunt het gezondheidssysteem en doneert 500.000 euro voor de aanschaf van ultramoderne beademingsapparatuur voor ziekenhuizen in de provincie Tarragona. Het pretparkresort wil hiermee haar steentje bijdragen aan de coronacrisis.

 

Als een blijk van medeleven, bedrijfsverantwoordelijkheid en solidariteit wegens de crisis rond het coronavirus, doneert de PortAventura Foundation 500.000 euro voor de aanschaf van beademingsapparatuur die zal worden geleverd aan zeven ziekenhuizen in de provincie Tarragona als een manier om de maatregelen te ondersteunen die zijn gelanceerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De beademingsapparaten zullen in de volgende ziekenhuizen worden geïnstalleerd met het oog op de versterking van de gezondheidszorg in de regio: Het universitair ziekenhuis Joan XXIII van Tarragona, het ziekenhuis Sant Pau i Santa Tecla, het universitair ziekenhuis Sant Joan van Reus, het Verge de la Cinta-ziekenhuis van Tortosa, het Pius-ziekenhuis van Valls, het Del Vendrell-ziekenhuis en het Móra d’Ebre-districtsziekenhuis.

“In deze uitzonderlijke tijden willen we bij PortAventura World al onze inspanningen en bijdragen leveren aan de ondersteuning van het gezondheidssysteem. We willen ook onze waardering uitspreken voor de grote toewijding en inspanningen van professionals in de gezondheidszorg die in deze ziekenhuizen en vele andere in heel Spanje werken en die in de frontlinie strijden tegen de uitbraak van COVID-19”, aldus Arturo Mas-Sarda, president van PortAventura World.

“Met dit initiatief wil de PortAventura Foundation haar volledige bereidheid en toewijding tonen om de gemeenschap te helpen beschermen waarvan zij al vele jaren deel uitmaakt en waarmee zij verbonden is door een zeer speciale band”, voegde Ramón Marsal, voorzitter van de PortAventura Foundation, eraan toe.