Uitgetest: Rulantica

Op 28 november 2019 opende Europa-Park eindelijk hun langverwachte waterpark, Rulantica. Een bezoekje aan dit waterpark kon voor mij en Lies niet uitblijven en zo trokken we eind december voor 2 dagen richting Rust.

 

We hadden reeds op voorhand onze tickets geboekt om op zaterdag naar het waterpark te gaan. Dat is dan ook direct de eerste tip die ik zou willen meegeven. Wanneer we de vrijdagavond even keken naar de dagen die nog beschikbaar waren om tickets te kopen, was zaterdag nog de enige mogelijke beschikbare dag voor de komende 2 weken. Het is een aanvulling op een normaal bezoek aan Europa-Park en ik denk dan dat veel mensen het ook gaan willen bezoeken. We kwamen rond 13u aan op de parking van het waterpark. Je merkte direct dat er al heel wat bezoekers aanwezig waren en dat het een drukke dag ging worden. Eenmaal binnen valt op dat Europa-Park heel veel tijd in de afwerking heeft gestoken. Je meldt je aan bij 1 van de kassa’s en krijgt per persoon een bandje. Dit bandje is niet alleen je kastsleutel, maar ook je betaalsysteem om binnen in het waterpark alles aan te kopen. Het uitgegeven bedrag betaal je dan bij het verlaten van het park. De hokjes om je om te kleden zijn ook aangenaam qua grootte en ook voor families is er een groter hokje voorzien. Hierna heb je dan direct de kluisjes, dan pas valt op dat hier heel wat volk binnen kan.

 

Eenmaal binnen valt direct op dat er over de akoestiek is nagedacht, want hoewel het druk is, valt op dat het geluid zeer binnen de perken blijft. Wij kwamen binnen op het eerste verdiep en hadden zo direct een mooi overzicht van al wat ons te wachten stond. We begonnen onze dag in de lazy river. We kozen een duoband en dobberden rustig rond het park, door de tunnels en langs verschillende andere attracties. De lazy river heet Snorri’s Saga. Dit geeft meteen al mee dat het om het hoofdfiguurtje van het park draait, Snorri. Je komt voorbij heel wat schermen waarin Snorri wat kattenkwaad uithaalt maar ook langs het meervolk. Hier zijn we in de loop van de dag meerdere keren langsgekomen. Ondertussen hadden we al wat kunnen rondkijken en was ons oog gevallen op de glijbanen. Met een zeer groot aanbod aan verschillende glijbanen begonnen we bij het wintergebied.

 

Vinterhal

In Vinterhal draait alles rondom de zeeslang Svalgur. Deze reusachtige slang zou bevroren zijn door de goden na een gevecht en het paleis in Vinterhal heeft zich gevormd rondom Svalgur’s lijf. In Vinterhal zijn 6 glijbanen te vinden, waarvan 1 dubbele glijbaan. De dubbele glijbaan Isbrekker is een korte dubbele glijbaan waar je op het eind nog anderhalve meter naar beneden valt in een diep bad. Dit is de kortste glijbaan van het gebied maar zeker leuk om te doen! In Två Fall neem je een band mee naar boven en glij je snel naar beneden. Deze kan alleen of per 2 bereden worden in een duoband.

Naast Två Fall vind je Stormvind. Deze gebruikt dezelfde banden als zijn buur, maar heeft een ander ritverloop. Deze begint rustig maar komt al snel in een tol uit, waar je enkele keren rondgaat voor je verder naar beneden gaat. Voorwaarts of achterwaarts, dat is op dat moment maar de vraag! Wij hebben het beide voorgehad en het is zeer leuk!

Boven deze 2 glijbanen zijn de 2 grootste glijbanen van het park gebouwd. Vinter Rytt & Svalgur Rytt. Hierin ga je met grote banden naar beneden en het beste van al, deze banden moet je niet zelf naar boven dragen. Het is een zeer goed systeem dat weinig plaats inneemt en die deze banden verticaal omhoog naar boven brengt langs de muur. Svalgur Rytt is een baan dat je volgt door de slang zijn lijf in ronde banden. Naast deze glijbaan ligt de spectaculairste glijbaan van het park, Vinter Rytt. Hierin zit je met maximaal 4 personen in een kruisvorm. Deze begint ook rustig maar al snel volgt een grote drop waarna je in een half pipe omhoog gaat, een grote portie airtime krijgt en dan langs de andere kant weer weg. Hierna is het een redelijk rustige rit tot je in het uitloopstuk uitkomt.

Vinterhal is het drukste gedeelte van het park en toen wij er waren was het ongeveer een kwartiertje wachten voor de dubbele glijbaan, 20 minuten wachten voor de 2 kleinere glijbanen en 40 minuten voor de grotere. Deze wachttijden bleven de ganse dag zowat stabiel, enkel ’s avonds werden de minst spectaculairdere wat minder.

 

 

 

 

Rangnakor

Rangnakor is de stad op stelten. De stelten zijn 4 meter hoog en geven een mooi uitzicht over Rulantica. Hier zijn er nog 4 glijbanen te vinden. Allereerst vind je hier de duellerende glijbaan Hugin & Munin.  Hier ga je op banden tegen elkaar racen. Onderweg zijn er heel wat airtimehops dewelke deze glijbanen zeker de moeite waard maakten. Ook viel de wachttijd steeds goed mee! De andere 2 glijbanen vind je ook samen in het park, dat zijn namelijk Dugdrob & Vildfal. Deze twee zijn beide een dropglijbaan, wat inhoudt dat de vloer onder je voeten wegklapt en je zo snel naar beneden glijdt. De twee zijn in spiegelbeeld opgemaakt en er zijn onderweg enkele stukken in doorzichtig Acrylglas. Nu moet ik eerlijk wel toegeven dat dat eerder voor het plezier van de wachtenden beneden is, want zelf heb ik hier niets van gemerkt!

In Rangnakor kan je ook hydda’s huren. Dit is een eigen relaxruimte met zit- en ligmogelijkheden. Dit hebben wij niet getest dus hier kan ik niet veel meer over zeggen. Het zag er wel comfortabel uit.

 

 

 

Trolldal

Onder Rangnakor bevindt zich het Trolldal. Dit speelse gebied is gericht op de allerkleinsten. Heel wat waterspeeltuigen en kleine glijbanen zijn hier aanwezig zodat de allerkleinsten zich ook kunnen amuseren in dit waterpark.

 

Skip Strand

Voor de iets grotere kindjes mag het al wat meer zijn. Dit vind je hier in het Skip Strand. Hier vind je een gezonken driemaster en overblijfselen van een stoomboot maar bovenal een heel bijzondere speelplaats. Hier vind je in het stoomschip Vagstycke 3 glijbanen waarbij het al iets meer mag zijn dan in het Trolldal. Oversnurra is een rustige glijbaan vanwaar je onverwachts het water in plonst. De Overstor is een glijbaan voor de hele familie waar je met meerderen naast elkaar naar beneden kan glijden, of wordt het racen? En dan rest er nog de Oversnabb. Dit is de rustigste glijbaan van de 3 waarvan je rechtdoor naar beneden glijdt.

Naast deze 3 glijbanen heb je nog het Happablad. De eilandjes tussen Skip Strand en de driemaster waar je toch wat balans nodig hebt om droog aan de overkant te komen. Op dit hindernissenparcours ging het ons toch net iets minder af en belandden we al snel in het water! Dat maakte het daarom niet minder plezant!

 

 

 

Lumafals

Een waterpark zonder golfslagbad, het bestaat, maar het is toch een beetje als een café zonder bier. Hier hoef je je in Rulantica alleszins geen zorgen om te maken. In het Lumafals gebied ligt er een rustige inham dewelke regelmatig verandert in een woeste zee. Ik heb al wat waterparken en golfslagbaden gedaan over de jaren heen maar hier vond ik het toch echt het meest heftige bad! De golven beuken er echt op los, komen gerust een halve meter hoger dan het normale waterniveau en het duurt lekker lang. Zeker een aanrader om 1 of meerdere keren mee te pikken!

 

 

Skog Lagune

Dit is het laatste binnengebied wat er momenteel aanwezig is. Dit relaxbad is vooral op de volwassenen gericht, met enkele rustige inhammen, veel ruimte om te zitten en liggen en bovenal bevindt zich hier de cocktailbar van het waterpark. Eerlijk? Volgens mij is een bezoekje aan Rulantica niet compleet zonder samen gezellig een cocktail (of mocktail) te drinken in dit gezellige gebied. De prijzen hiervoor vielen naar Europa-Park’s gewoonte heel goed mee en de cocktail was lekker en vers! Hier hebben wij gerust een 45 minuten gezeten, rustig aan het aperitieven.

 

Vildstrom

En dan het eerste buitengebied. Nog iets wat ieder goed waterpark aanbiedt is een wildwaterrivier. Iedereen kent ze wel uit zijn lokale Lago of uit Aqualibi of Centerparcs. Hier is de rivier evengoed aanwezig. Je stapt binnen de trap op en gaat het water in. Vandaar gaat het enkel bergaf en neemt de rivier jou mee. Halverwege bevindt er zich een opsplitsing. Deze 2 stukken zijn zeer verschillend van elkaar wat de herhaalbaarheid van de wildwaterrivier enkel maar vergroot. Is de rivier op zich iets te wild voor je? Dan kan je er ook langs plaatsnemen in 1 van de vele ligstoelen die er aanwezig zijn. Zo is er ook weer voor elks wat wils.

 

Frigg Tempel

Als 2de buitengebied is er nog de Frigg Tempel. In dit buitenbad bevond zich nog een bar in het water en was er zelfs een tent over gezet waar er muziek gespeeld werd en je zo een feestje kon bouwen als je dit zou willen. Voor de rest is dit een normaal buitenzwembad, met ook weer de ligstoelen voor de zonnekloppers onder ons!

 

Horeca & Shops

In een waterpark waar mensen zo lang verblijven is er ook nood aan Horeca. Allereerst is er de optie om een hervulbare beker aan te schaffen welke je je ganse verblijf in het zwembad onbeperkt mag bijvullen aan de Coca-Cola freestyle automaten! Als er al een beperking op zit, hebben wij deze al zeker niet gehaald en wij hebben rijkelijk gedronken. Verder heb je dus de Skogbar in de Skog Lagune & de Tempel Krog in Frigg Tempel maar ook in Ragnakor kan je terecht voor een drankje in de Skal Bar. Om te eten zijn er ook 2 opties, namelijk Snekkjas, een fastfood uitgiftepunt in Rangnakor waar je terecht kan voor frietjes met een hamburger, of zelfs een Swirlijsje! Wij kozen echter voor Lumalunda. Met uitzicht op het golfslagbad genoten wij van lekkere pasta’s die vers bereid waren zoals we het van Europapark gewoon zijn.

 

Naast deze restaurants & Bars kan je nog 2 shops terugvinden in het waterpark waar je items die je eventueel vergeten zou zijn kunt aanschaffen. Gaande van slippers tot handdoeken, alsook souvenirs & verzorgingsproducten. Het park heeft aan bijna alles gedacht!

 

Rulantica is een sterk begin, met nog heel wat uitbreidingsmogelijkheden. Het park heeft hier ook goed voor gezorgd en de eerste uitbreiding zou al in de stijgers staan. Dit wordt op die manier zeker een waardige aanvulling op een weekendje Europa-Park. Het enige dat ik de volgende keer anders zou doen zal toch het aankomstuur zijn. In plaats van een volle dag zou ik een avondticket aanraden en eerst de ochtend in het park zelf spenderen. ’s Avonds is het veel kalmer in het waterpark en aangezien de openingsuren van het waterpark groter zijn dan die van het hoofdpark kan je ze zo perfect combineren! Al bij al zeker een aanrader!