Nieuwe alpine coaster geopend in Tsjechië

In Bobová Dráha Čeladná, gelegen in oosten van Tsjechië, is er onlangs een nieuwe alpine coaster geopend. Het gaat om een exemplaar gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Vorig jaar opende in Tsjechië ook al de 4de langste alpine coaster ter wereld.

 

Bobová Dráha Čeladná heeft met Boboffka een rodelbaan geopend. Het gaat om een alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand, de marktleider in de bouw van dergelijke attracties. Dit exemplaar is 860 meter lang en ligt op een hoogte van 620 meter. Volgens de website van de attractie kunnen kinderen die een rustig ritje willen maken het best naar beneden rijden met hun mama en kinderen die het graag wat spannender maken kunnen het best naar beneden razen met hun papa.

Het is de 13de alpine coaster van Wiegand die geopend wordt in het land. Vorig jaar opende met Mamutí Horská Dráha in Dolní Morava Relax & Sport Resort ook al een andere grote alpine coaster in Tsjechië. Deze is de 4de langste rodelbaan ter wereld en is maar liefst meer dan 3 kilometer lang!

 

 

 

 

Bronnen: boboffka, wiegandslide