Max en Moritz in Efteling maakt eerste testritten

De Efteling is begonnen met het testen van Max en Moritz, de twee nieuwe powered coasters van het park. Het gaat om de blauwe track, Max, waarvan de trein afgelopen maandag op de baan werd gezet.

 

Vandaag vonden in de Efteling de allereerste testritten van Max en Moritz plaats. De eerste baan die getest werd is Max, die een blauwe trackkleur heeft. Op een video van Themeparkfreaks is te zien hoe de achtbaantrein rond 13 uur zijn eerste rondjes maakt.

 

De trein van Max, gedecoreerd als een zelf in elkaar geknutselde zeepkist, werd afgelopen maandag op de track gezet. Themeparkfreaks was erbij en kreeg ook een rondleiding over de bouwwerf, waar we zagen dat de Efteling druk aan het werk is aan verschillende interactieve elementen.

Max en Moritz is een dubbele powered coaster die gebouwd is door Mack Rides. Beide banen zijn 300 meter lang en 6 meter hoog. De maximale snelheid ligt op zo’n 36 km/u. In totaal krijgen de achtbanen een totale capaciteit van ongeveer 1800 personen per uur. De nieuwigheid moet openen voor publiek in het voorjaar van 2020.

 

Video’s: Themeparkfreaks (Ryan Daele)