Nieuwe achtbaan Roller Ball in Wiener Prater wordt getest

De vaste kermis Wiener Prater heeft er een nieuwe achtbaan bij. De attractie krijgt de naam Roller Ball. Deze werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant RES. De nieuwigheid maakt inmiddels testrondjes en wacht op de opening van het park.

Wiener Prater is een buitenbeentje in het Europese pretparkaanbod. Het is een vaste kermis waarbij de attracties aparte eigenaars hebben en men dus ook apart dient te betalen per attractie. In 2020 krijgt het park er een nieuwe achtbaan bij. De achtbaan die uitgebaat zal worden door Kern & Waldmann is van het type Roller Ball uit het productassortiment van de Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland of kortweg RES. De attractie krijgt de eenvoudige naam Roller Ball.

Het zal de derde operationele achtbaan worden van dit type. Eerder openden er al Wilde Hilde in Schwaben Park en Nid des Marsupilamis in Parc Spirou. De achtbaan is 28,5 meter hoog. Je wordt eerst verticaal omhoog getakeld. Daarna gaat de gondel over een bochtig parcours terug naar beneden. De gondels schommelen tijdens de rit heen en weer. De nieuwigheid is te vinden in area 20 van het park, tegenover de achtbaan Volare.

Inmiddels vinden de eerste testritjes plaats. Het is dus wachten op de opening van het park om een ritje te kunnen maken.

Foto’s: Dries, Themeparkfreaks