COVID-19 treft nu ook parken in Australië, Zuid-Amerika en Afrika

Het nieuwe coronavirus COVID-19 slaat overal in de wereld hard toe. Nadat de parken in Azië, Europa en Noord-Amerika al de deuren sloten, is het nu ook de beurt aan Oceanië, Zuid-Amerika en Afrika. Hiermee wordt het voor pretparkfans van over heel de wereld bijna onmogelijk om hun favoriete hobby nog verder uit te beoefenen.

 

In januari sloten de eerste parken in China. In februari volgde de sluiting van de parken in alle andere belangrijkste Oost-Aziatische landen. In maart was het eerst de beurt aan de Europese parken en niet veel later volgden de Noord-Amerikaanse parken en parken in het Midden-Oosten.

Ondertussen kwam vandaag het nieuws naar buiten dat ook alle bekende parken in Australië gesloten werden zoals Dreamworld, Movie World en Sea World. Uit verder onderzoek door onze redactie blijkt nu ook dat de belangrijkste pretparken in Zuid-Amerika gesloten zijn.

In Brazilië gaat het dan bijvoorbeeld om Hopi Hari, Beto Carrero en Nova Nicolândia. In Mexico zijn parken zoals Six Flags Mexico en Sevla Magica gesloten. Parque Del Cafe en Salitre Magico in Colombia kan je het als pretparkfan ook eveneens vergeten en in Argentinië moet je ook al niet zijn want Parque De La Costa is eveneens gesloten.

Dan maar naar Afrika trekken om te ontsnappen ook COVID-19 denkt u misschien? Daar zal het virus misschien nog niet hebben toegeslagen…? Fout! Ook daar zijn de parken gesloten. Bijvoorbeeld Gold Reef City in Zuid-Afrika, het grootste pretpark van het continent, is eveneens gesloten.

Toch is er ook goed nieuws, want afgelopen week heropenden de eerste pretparken in China opnieuw de deuren. Ook in Japan werden dit weekend de eerste parken heropend. Al het laatste nieuws over het nieuwe coronavirus en welke invloed dit heeft op de parken, kan u terugvinden in onze live blog die dagelijks meermaals wordt bijgewerkt.