Laatste trackdeel geplaatst van Pantheon in Busch Gardens Williamsburg

In het Amerikaanse park Busch Gardens Williamsburg is het laatste trackdeel geplaatst van de indrukwekkende nieuwe achtbaan die dit jaar zal geopend worden. Pantheon is een achtbaan met meerdere lanceringen en een spike.

 

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg pakt dit seizoen uit met een spectaculaire nieuwe achtbaan genaamd Pantheon. De achtbaan zal meerdere lanceringen bevatten en een metershoge spike. Bij deze achtbaan draait alles om enkele mythologische goden die uitgebeeld worden in enkele van de speciale elementen in de baan. Ondertussen werden de laatste trackdelen op hun plaats gezet en is de baan nu volledig klaar. Het zal nu niet meer lang duren voor de eerste testritten gemaakt zullen kunnen worden.

 

Ook de treinen zijn op de baan geplaatst.

Pantheon

Deze achtbaan is gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Pantheon heeft in totaal vier lanceermomenten verspreid over twee lanceerstroken. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/u (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/u (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/u (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/u (voorwaarts). De topsnelheid wordt in totaal 117,5 km/u.

Pantheon krijgt een lengte van 1.014,4 meter, maar aangezien je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. In totaal wordt de rollercoaster 54,3 meter hoog en de steilste drop wordt er eentje van 95°. Een ritje op de nieuwe achtbaan zal 2,5 minuten duren. Op de baan zullen twee treintjes rijden die telkens plaats bieden aan 20 personen.

Eind vorig jaar lekte een simulatievideo van de baan uit.

 

Meer informatie en een heleboel foto’s van de achtbaan vindt u hier.

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg