Reuzenrad in Attractiepark Rotterdam eindelijk in aanbouw

In het Nederlandse Attractiepark Rotterdam gaat het 45 meter hoge reuzenrad de hoogte in. Het rad is een oude bekende, want het deed dienst in Walibi Belgium van 1979 tot 2016. De nieuwe eigenaar, Hennie Van der Most, wil de attractie operationeel hebben tegen de tijd dat het Eurovisiesongfestival 2020 neerstrijkt in Rotterdam.

 

In 2017 kocht de Nederlandse ondernemer Hennie Van der Most het reuzenrad van Walibi Belgium over. Het gaat over een gigantisch rad van 45 meter hoog en komt uit de stallen van de Nederlandse bouwer Vekoma.  Het rad is inmiddels al meer dan 40 jaar oud, maar werd in de tussentijd helemaal opgeknapt. Nu, drie jaar later, gaat het eindelijk de hoogte in op haar nieuwe bestemming.

 

Het feit dat het reuzenrad nu plots uit grond wordt gestampt is geen toeval. Nederland won vorig jaar in Israël het bekende Eurovisiesongfestival, waardoor het in 2020 het gastland wordt van dit muziekfestijn. De editie van 2020 zal doorgaan in Rotterdam van dinsdag 12 mei tot en met zaterdag 16 mei. Het attractiepark hoopt alvast om haar nieuwe toeristische trekpleister operationeel te krijgen tegen die tijd.

Attractiepark Rotterdam begon ooit als een ambitieus project van Hennie Van der Most, maar de bouw van het attractiepark verliep nooit helemaal van een leien dakje. Meerdere attracties, waaronder ook enkele thrillrides, zouden in het park neergepoot worden, maar die kwamen er nooit omwille van problemen met de nodige vergunningen. Zo zou er zelfs een lanceerachtbaan van Schwarzkopf, afkomstig uit het Japanse pretpark Toshimaen, opgebouwd worden, maar ook dat project moest vroegtijdig geannuleerd worden omwille van vergunningsproblemen.

Vandaag telt het park één operationele attractie. Het gaat over een draaiend restaurant dat door het leven gaat als ‘UfO restaurant’. Bezoekers kunnen hier tafelen op een hoogte van 43 meter, terwijl ze een uitzicht hebben over de skyline van Rotterdam.

 

 

Bron en foto’s: Attractiepark Rotterdam, Looopings