Plopsa Coo maakt naam bekend van nieuwe attractie

Plopsa Coo, het Plopsa park aan de voet van de waterval Coo in de Belgische Ardennen, opent in 2020 een nieuwe attractie rond het populair figuurtje Maya de Bij. De attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla werd gedoopt in De Vlindervlucht.

 

In 2018 besloot Plopsa om de octopus attractie in Plopsa Coo af te breken. Op deze plek opent dit jaar een Windstar Z van de Italiaanse bouwer Zamperla. Bezoekers maken in de molen zelf de beslissing of ze hoog of laag vliegen door zelf de vleugels te hanteren. Een ander exemplaar is te vinden in Holiday Indoor, het indoorpark van het Duitse Holiday Park, die in 2018 opende onder de naam Mia’s Elfenvlucht. Deze werd gethematiseerd rond het figuurtje Mia & Me. Dit was tevens het eerste exemplaar.

 

 

De molen die in Plopsa Coo opent, krijgt de naam De Vlindervlucht in thema van Beatrice de Vlinder, de vlinder uit de beroemde tekenfilmserie Maya de Bij. Kinderen mogen met begeleiding vanaf 110 cm de attractie betreden. Wie 10 cm groter is mag alleen de vlucht meemaken.

 

 

Bron en foto’s: Plopsa