Wordt het Japanse pretpark Toshimaen een Harry Potter park?

Het nieuws kwam naar buiten dat het Japanse pretpark Toshimaen de deuren zal gaan sluiten. Dit is een van de grootste parken in Tokio, maar toch wil de eigenaar de handdoek in de ring gooien. Een kans voor Warner Bros moet de maatschappij gedacht hebben want zij voeren nu gesprekken om een deel van het park over te nemen.

 

Toshimaen opende de deuren in 1926 en groeide uit tot een van de grootste parken in Tokio. Toch heeft de eigenaar besloten het park te gaan sluiten, maar niet zomaar alles in een keer, hij zou het in fases doen. Een groot deel van het park zou zo in handen komen van de lokale overheid, die er een gewoon park van wil maken en een plek die gebruikt wordt als evacuatiezone bij rampen.

Toch zou een deel van het park mogelijk gebruikt worden om een nieuw themapark te huisvesten want ook Warner Bros heeft interesse in de site. Er lopen momenteel onderhandelingen om van een deel een nieuwe Harry Potter themapark te maken.

Het nieuwe Harry Potter park zou totaal anders worden als de Harry Potter zone die al bestaat bij Universal Studios Japan. Wanneer de plannen effectief goedgekeurd worden zou het kunnen openen in 2023.

 

 

Bron: Japan Times

Foto: Toshimaen