Baanverloop Ice Breaker compleet en eerste trein geplaatst bij SeaWorld Orlando

In SeaWorld Orlando zijn op de bouwplaats van de nieuwe achtbaan Ice Breaker enkele grote mijlpalen bereikt. Zo werd eerder deze week het laatst baandeel gemonteerd en daarmee is het baanverloop van de nieuwe familieachtbaan vervolledigd. Daarnaast is ook de eerste van twee treinen op de baan geplaatst, klaar voor de eerste testritten.

 

SeaWorld Orlando pakt komende lente uit met Ice Breaker: een gloednieuwe familieachtbaan van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Bezoekers lanceren in vier achtereenvolgende keren tot een maximale snelheid van 83,7 km/h en een hoogte van 28,3 meter. Daarna rijdt de achtbaantrein over de 579,1 meter lange lay-out doorheen verscheidene airtimeheuvels en bochten. Eerder deze week werd op het verst liggende punt van het baanverloop het laatste baandeel geplaatst. In goede gewoonte werd ook de Amerikaanse vlag op het trackdeel gehangen voordat deze op zijn plek werd gehesen.

 

Daar bleef het echter niet bij. Op dezelfde dag meldde het park ook dat de eerste wagentjes van de twee achtbaantreinen op de baan werden geplaatst. De blauwwitte treinen met gebroken ijsdeeltjes stellen het ijsbrekende karkater van Ice Breaker voor. Op het einde van vorig jaar werd het treinontwerp reeds onthuld op de jaarlijkse IAAPA Expo. Elke trein is opgebouwd uit drie wagentjes voor een totaal van achttien passagiers per trein. Naast de standaard heupbeugels heeft SeaWorld gekozen om ook de zogenaamde comfort collars toe te voegen. Deze extra schouderbanden dienen enkel om inzittenden een veiliger gevoel te geven.

 

De opening van Ice Breaker staat gepland voor komende lente. Een exacte openingsdatum heeft het park nog niet gecommuniceerd. Volg de verdere ontwikkelingen van Ice Breaker op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: SeaWorld Orlando