Eigenaar Didi’land overleden

De eigenaar van het Franse pretpark Didi’land, Arthur Wernert, is overleden op 30 januari. De man werd 71 jaar en zal een grote leegte nalaten in de regio waar hij naast een pretpark nog heel wat andere zaken opende.

 

De inwoners van Haguenau in Frankrijk hebben onlangs afscheid moeten nemen van Arthur Wernert, de eigenaar van Didi’land. De man was al enkele jaren ziek en moest op 30 januari de strijd opgeven. Op Facebook zijn ondertussen al heel wat steunbetuigingen te vinden waaronder ook van de burgemeester van Haguenau. Volgens de burgemeester zal men vooral zijn visionaire kwaliteiten, grenzeloze nieuwsgierigheid en zijn gehechtheid aan de stad missen.

In 1982 transformeerde hij een speeltuin met een paar pony’s en zwanen naar een familiepretpark van 6 hectare. Hij probeerde jaarlijks te investeren om zo het attractiepark nog aantrekkelijker te maken. Zo opende het park vorig jaar nog een nieuw reuzenrad en ook voor komend seizoen staan er enkele nieuwigheden op de agenda. Naast het pretpark opende Arthur in 1999 ook een groot cinemacomplex en een bowling. Hij zorgde er voor dat de regio opleefde en heel wat toeristen afzakten naar de regio.

Wat er nu precies gaat gebeuren met Didi’land is voorlopig nog niet duidelijk.

 

 

Bron: DNA