Efteling onthult soundtrack nieuwe achtbaan

In een nieuwe video van het Nederlandse pretpark Efteling toont het park hoe de muziek van de nieuwe achtbanen Max & Moritz tot leven komt. Hiermee laat het park achter de schermen kijken tijdens de opnames in de studio van componist René Merkelbach. In de video komen we ook te weten dat bezoekers in de wachtrij zich kunnen vermaken met een interactief scheetkussenorgel.

 

Het Nederlandse pretpark Efteling publiceerde op 13 februari 2020 een vijfde aflevering in de 10-delige YouTube-serie The Making-of: Max & Moritz. Hierin krijgen we de eerste opnames van de muziek van Max & Moritz te zien, en dus ook te horen. De muziek klinkt alvast als een speels orkest uit Tirol. De klanken van verschillende instrumenten worden afgewisseld met grappige geluidjes van ratels, kinderinstrumenten en fluitjes. Soms weergalmt er zelfs wat gemekker en gejodel.

 

 

De muziek moet een belangrijk onderdeel worden van de dubbele familieachtbaan. Al van in de wachtrij zullen bezoekers ondergedompeld worden in de ondeugende sfeer van de bengels Max en Moritz. Zo zal er zelfs een interactief scheetkussenorgel verwerkt worden in de wachtrij. Ieder scheetkussen zal een eigen toon hebben, waardoor bezoekers weldra hun eigen -hilarische- melodietjes kunnen maken.

Niet alleen in de wachtrij zullen bezoekers blootgesteld worden aan de ludieke en ritmische muziek. Iedere achtbaan krijgt haar eigen sound en ieder treintje zal uitgerust zijn met een on-board geluidssysteem. Een ritje in deze attractie wordt dus ook een muzikale ervaring.

In de attractie kom je niet alleen de broertjes Max en Moritz tegen, maar je hoort ook hun moeder, Frau Schmetterling. De stem van Frau Schmetterling zal ingesproken worden door niemand minder dan cabaretière Brigitte Kaandorp.

Bron en foto: Efteling