Aquaman Power Wave gaat de hoogte in: eerste supports en track geplaatst

Het Amerikaanse Six Flags Over Texas pakt dit jaar uit met een nieuwe waterattractie: Aquaman Power Wave. De eerste supports en baandelen voor deze PowerSplash zijn recentelijk geplaatst. Daarnaast is men ook druk in de weer beton te gieten voor het toekomstige stationsgebouw en de grote splashbak.

 

Six Flags Over Texas krijgt als eerste park in Amerika een PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides, ideaal voor een ritje tijdens de hete zomers in Texas. Op foto’s van American Coaster Enthusiasts is de huidige stand van zaken op de werf te bekijken van Aquaman Power Wave. Daarop is vooral te zien dat de blauwe supports voor de airtimeheuvel reeds geplaatst zijn. Daarnaast zijn ook de funderingen voor de twee grote spikes gegoten, klaar voor de installatie van de torenconstructie en de baan. Op de foto’s is ook te zien dat werklieden druk in de weer zijn met de constructie van betonnen muren, voor de grote splashbak en het stationsgebouw. Daarnaast deelde het park zelf een video van de plaatsing van het eerste lichtblauwe baandeel in de regio van het stationsgebouw.

 

 

De PowerSplash van Mack Rides werd geïntroduceerd in 2016 met Pulsar in Walibi Belgium. Een tweede exemplaar opende vorig jaar in Happy Valley Shenzhen. Het is een shuttle-waterachtbaan van 45 meter hoog, waarbij je met 20 personen plaatsneemt in een grote boot. Via een triple LSM-lancering bereik je een maximale snelheid van ruim 100 km/h, waarna je eindigt in een gigantische splash. Het enige verschil is dat Aquaman Power Wave geen draaitafel heeft en slechts met één boot gaat draaien, wat de capaciteit halveert tegenover de originele versies in Walibi Belgium en Happy Valley.

 

 

Aquaman Power Wave opent in de loop van dit jaar, een concrete openingsdatum is nog niet medegedeeld. Voor de huidige stand van zaken kan u steeds terecht op de bouwupdate-pagina van dit project.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Texas, ACESouthCentral