Vekoma onthult treintje Volldampf voor Tripsdrill

De Nederlandse achtbaanfabrikant heeft vandaag de lead car voor de gloednieuwe familieachtbaan Volldampf van Tripsdrill onthult. Daarnaast deelde het park zelf ook de twee fysieke miniatuurmodellen van de treinen voor de twee nieuwe achtbanen.

 

Het Duitse Tripsdrill opent komend seizoen twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De ene is het prototype van de Suspended Thrill Coaster (STC) en de andere een Family Boomerang. Vandaag onthulde het pretpark een model van hoe de treinen van de twee achtbanen er komen uit te zien. Zo krijgt de STC Hals-über-Kopf een trein met een rustieke bruine look, afgewerkt met een houteffect en schilden.

 

 

Naast het model van de beide treinen, onthulde Vekoma zelf een foto op hun social media van de eerste twee wagentjes van de trein voor de familieachtbaan Volldampf. Het voorste bakje is vormgegeven als een stalen locomotief en het tweede wagentje als een groene houten wagon. Achteraan de wagon klampt een geit zich vast aan het wagentje.

 

 

De Family Boomerang Volldampf heeft een lay-out van 22 meter hoog en 500 meter lang die bezoekers eerst voorwaarts en vervolgens achterwaarts afleggen. Daarbij bereiken ze een maximale snelheid van ongeveer 50 km/h. De Suspended Thrill Coaster daarentegen wordt straks ruim 30 meter hoog. Tijdens deze rit razen bezoekers straks tegen ruim 80 km/h doorheen de 800 meter lange lay-out waarin ze vier keer over de kop gaan.

Een precieze openingsdatum is nog niet bekendgemaakt voor de beide achtbanen. Bij verdere updates wordt u steeds op de hoogte gehouden via onze bouwupdates.

 

 

Bronnen: Tripdrill, Vekoma