Jora Vision ontwerpt Lukomorye: een nieuw themapark in Rusland

Het Nederlandse bedrijf Jora Vision heeft een nieuw pretpark ontwikkeld dat gebouwd zal worden in Rusland. Dit park zal als thema de verhalen van de Russische schrijver Pushkin krijgen. Alexander Sergeyevich Pushkin wordt beschouwd als een van de grootste dichters van Rusland en de grondlegger van de Russische literatuur. Zijn gedichten verwonderden jong en oud en speelden zich af in het denkbeeldige land Lukomorye.

 

In december 2018 klopte Svetoch LCC, een bedrijf gelegen in Pushkin City St Petersburg, aan bij Jora Vision voor de ontwikkeling van een nieuw themapark dat in het teken staat van de verhalen van Pushkin. De CEO van Svetoch LCC, Mrs. Goloverova runt al het succesvolle hotel Natali en een entertainment park met spa. Ze is ook al jaren bezig met het ontwikkelen van een magische plek waarbij je in de verhalen van AS Pushkin stapt met een typische Russische uitstraling.

Een blikvanger moet een indoor gebied worden van 17.000 vierkant meter. Dit gebied zal het hele jaar door geopend zijn en drie themazones bevatten. Elke zone zal attracties en theming bevatten rond de denkbeeldige plekken die AS Pushkin beschrijft in zijn verhalen. Zo komt er een stad, haven en paleis.

Behalve de indoorzone komt er ook een 2 hectare groot buitengebied. Hier zullen meerdere attracties verdeeld worden over drie themagebieden. De Jamarka (Russisch voor jaarmarkt), het Zwanenmeer en de een magisch sprookjesbos.

Jora Vision ontwikkelde het park en ook de attracties waaronder een immersieve walktrough en twee spectaculaire darkrides. Naar alle verwachtingen zal het park openen in 2023.

 

 

Bron en foto: Jora Vision