Zamperla stelt nieuwe treintjes voor op IAAPA-beurs

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla stelde tijdens de pretparkbeurs IAAPA in Orlando twee nieuwe soorten treintjes voor. Met het treintje dat op het achtbaanconcept Danglez kan rijden, zal men een extra twist aan de rit geven.

 

 

Tijdens de afgelopen IAAPA-beurs was de booth van de Italiaanse bouwer Zamperla de plaats om nieuwe treintjes voor te stellen. De bouwer toonde een compleet nieuw achtbaantype, wat voorlopig nog uniek is in de wereld.

 

Danglez

Dit nieuwe type geeft een nieuwe twist aan een achtbaanritje. Zamperla ontwikkelde een treintje waar bij je links en rechts kan uitzwenken tijdens de rit, wat een compleet nieuwe ervaring moet opleveren. Elke bocht in de baan zal zorgen voor een gevoel van driften.

 

 

Lightning

De treintjes die bedoeld zijn voor de Lightning-achtbaan van deze fabrikant zijn een doorontwikkeling van het bestaande Thunderbolt-ontwerp. Bij de Thunderbolt zit men met drie naast elkaar, maar in de Lightning versie zal je met vier personen naast elkaar kunnen plaatsnemen. Door nieuwe technologieën wegen de treintjes ook tot 1 ton minder dan de vorige generatie.

 

Bron: Zamperla

Foto’s: Midway Mayhem