Nieuwe achtbaan in opbouw in Ferrari World Abu Dhabi

Er wordt momenteel een nieuwe achtbaan gebouwd bij het grootste Ferraripretpark ter wereld. Dat is te zien op foto’s die gemaakt werden in het pretpark. Het wordt al de 4de nieuwe achtbaan in het park sinds 2016.

 

Ferrari World Abu Dhabi is gelegen in de gelijknamige stad en emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Het pretpark is wereldwijd bekend om Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld. Momenteel is er een nieuwe achtbaan in aanbouw. Deze heeft een rode track en is gelegen in de indoorhal, waar de meeste attracties van het park zich bevinden. Het wordt een familieachtbaan voor het hele gezin, maar veel meer informatie is er momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

Het is niet de enige nieuwe achtbaan die onlangs opende. De afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe rollercoasters gebouwd in het park. Zo werd in 2016 Flying Aces geopend, een spectaculaire achtbaan gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan is 63 meter hoog, 1500 meter lang en behaalt een snelheid van 120 km/u. Een jaar later, in 2017, opende Turbo Track, een gelanceerde shuttle coaster die eveneens gebouwd werd door Intamin. Deze is 64 meter hoog en behaalt een snelheid van 102 km/u, wat het de snelste en hoogste indoorcoaster ter wereld maakt.

 

Naast de nieuwe familieachtbaan die nu in opbouw is, is er ook nog een andere achtbaan die op dit moment gebouwd wordt. De rollercoaster stond gepland voor 2015, maar liep al ontzettend veel vertraging op. Het gaat om Mission Ferrari, een spectaculaire SFC Coaster van de Canadese fabrikant Dynamic Attractions. Het prototype met verschillende spectaculaire elementen lijkt maar niet geopend te kunnen worden.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Glenn Van Hoeydonck