Popcorn Revenge uit Walibi belgium wint prestigieuze internationale prijs

De nieuwe attractie van Walibi Belgium “Popcorn Revenge” krijgt een belangrijke internationale onderscheiding. Dat maakte de Themed Entertainment Association (TEA) bekend tijdens de jaarlijkse pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo, die plaatsvindt in Orlando (Florida). Walibi’s interactieve darkride ontvangt de TEA Thea Award 2019 voor “Outstanding Achievement”.

 

Popcorn Revenge ontvangt de internationale TEA Thea Award 2019 voor “Outstanding Achievement”. Dit is de meest prestigieuze onderscheiding voor excellentie, creativiteit, innovatie en technologische doorbraken binnen de gethematiseerde entertainment industrie.

 

“Dit is een uitzonderlijke erkenning voor Walibi Belgium die ons bijzonder trots maakt. Popcorn Revenge combineert innovatieve beeld- en geluidstechnologie met baanbrekende non-lineaire bewegingen en stijlvolle decors. Het zorgt voor een nieuw soort sensaties. Bovenal is het een plaats waar jong en oud plezier kunnen beleven, als gezin of als vrienden onder elkaar.”  Jean-Christophe Parent – Algemeen Directeur Walibi Belgium

 

Popcorn Revenge, een interactieve darkride, opende in de lente van 2019 en is een belangrijk onderdeel van Walibi’s grote vernieuwingsplan dat het park tegen 2023 voor 75% zal transformeren. In dit theatercomplex nemen bezoekers plaats in wagentjes die hen vervolgens, op toevalsbasis, door de verschillende bioscoopzalen rondleiden. Hier worden iconische filmscènes door dolle, rebellerende popcorns verstoord. Met behulp van een “topping gun” knallen bezoekers de popcorns van het scherm, zodat de rust in de bioscoopzaal kan terugkeren. De afgelegde route ligt niet op voorhand vast, waardoor de belevenis van de bezoeker steeds verschillend is. Hierin schuilt precies de innovatie die de Belgische fabrikant ‘Alterface’ voor Walibi ontwierp. De attractie is een technologisch pareltje met heel wat oog voor detail, zowel op digitaal vlak als in haar fysieke decoratie-elementen.

 

“Gloednieuwe creaties zijn lastig uit te voeren, maar Popcorn Revenge’s heerlijke mix van eigenzinnige personages, bewegwijzering doorspekt met woordspelingen en eenvoudige maar effectieve gameplay is zeer geslaagd. Popcorn Revenge verlegt grenzen in het behouden van een evenwicht tussen uitzonderlijke creativiteit en succesvolle investeringen.” Officiële motivatie TEA Thea Awards Commissie

 

De bekendmaking van de awards vond plaats op de internationale pretparkbeurs IAAPA Attractions EXPO in Orlando, Florida. De officiële awardceremonie gaat door op 18 April 2020 in Disneyland in Anaheim, Californië.