Sfeerverslag: Bellewaerde Fiësta Mortal 01/11/2019

Op 1 november 2019 trokken Themeparkfreaks Bob, Jonathan, Dwainie en Nathan naar Bellewaerde voor hun jaarlijkse Halloween evenement Fiësta Mortal. Voor mezelf was het de eerste keer dat ik Halloween vierde in het Ieperse pretpark en ik was dan ook erg benieuwd wat ze te bieden hadden.

 

Bob, Dwainie en ik kwamen rond het middaguur aan in het park, waar het al goed druk was en volk bleef binnenstromen. Terwijl we wachtten op Jonathan, liepen we een rondje door het park om te kijken hoe druk het was en welke halloweenattracties het park allemaal te bieden heeft. Het viel al meteen op dat het park enorm mooi is aangekleed. Op het Mexicoplein waren veel kleurrijke decoraties te vinden en het wilde westen was een ware spookstad geworden. Ook bij de hoofdingang en in Canada waren veel halloweendecors op te merken.

Het eerste wat we besloten te doen was een show bekijken. Immortality is nieuw voor dit jaar en bevindt zich in het themagebied Mexico. De illusies zaten goed in elkaar, maar het verhaal ontging mij volledig. De show wist niet altijd te overtuigen en ik bleef doorgaans een beetje op mijn honger zitten, al vond ik de finale act wel erg tof gedaan.

Na de show werd onze groep vervolledigd door Jonathan en kochten we tickets voor de spookhuizen. Omdat deze voorlopig nog niet geopend waren, besloten we een ritje te maken in El Volador, de enige nog werkende Huss topple tower ter wereld. De wachtrij was niet heel lang en ik blijf het best een vermakelijke attractie vinden.

We begaven ons naar het eerste spookhuis, Fantasylum, waar een acteur met een kettingzaag ons buiten het spookhuis al in de juiste sfeer bracht. We werden binnengelaten in een kleine kamer en al sneller dan verwacht volgde de eerste scare. Daarna volgden er tal van mooie scènes met acteurs die goed hun best deden je de stuipen op het lijf te jagen. Het was daarnaast ook een erg lang spookhuis. Ja, wij waren in elk geval overtuigd door Fantasylum, meer van dit alstublieft!

Van het ene spookhuis liepen we zo naar het andere. Voodoo Villains was het volgende dat op het programma stond en ook hier werden we niet teleurgesteld. Het thema is erg uniek en ook dit spookhuis is lang, mooi aangekleed en heeft goede scares. Voodoo Villains was zo het tweede spookhuis op rij dat ons wel kon bekoren.

We besloten een kijkje te nemen in Troll Park, het kindergebied van het park dat voor de gelegenheid omgedoopt is tot een kindvriendelijk halloweengebied met trollen. Leuk is dat men in Bellewaerde niet alleen spookhuizen en decoraties toevoegt, maar ook bestaande attracties in een halloweenkleedje steekt. In dit gebied krijgen onder andere de luchtballonnetjes een andere naam en worden de koffiekopjes volledig overdekt en krijgen ze extra lichteffecten. Er wordt ook een kindvriendelijk spookhuis toegevoegd. Troll Cave is een kleine walkthrough met 3D-effecten. Op het einde kan je ook nog op de foto met een grote trol.

We liepen verder richting Canada, waar we ons even op een terrasje zetten en een braadworst of pannenkoek aten. Er ging behoorlijk wat tijd voorbij, maar de sfeer zat wel goed. Uiteindelijk besloten we een ritje te maken in Screaming Eagle, die in het Halloween-seizoen Mortal Scream heet. Ondanks de drukte gaf hij twee ritjes na elkaar weg, al vond ik dat niet erg, want ik vind het nog steeds een erg vermakelijke droptoren. De misteffecten zijn trouwens een zeer leuke toevoeging.

Eerst dachten we de Bubble Show mee te pikken die net ging beginnen, maar helaas waren we net te laat. Aangezien de show voornamelijk op kinderen gericht zou zijn, besloten we hem links te laten liggen en genoten we van een wandeling op de brug over de vijver. Aansluitend dachten we dat het een goed idee was een ritje te maken in Niagara, aangezien ze voor Halloween één van de twee boten overdekt maken, wat zorgt voor een bijzondere ervaring in het donker. Echter zit er vanachter een gat in de overkapping, waardoor je alsnog goed nat wordt wanneer je op de achterste rij zit. Geen slim idee dus, al hebben we de ervaring wel eens gehad.

Het was inmiddels tijd voor de twee laatste spookhuizen, die zich beide in het Horror District onder Niagara bevinden. Het eerste is Mortal Mine, een mooi gedecoreerd spookhuis met diverse acteurs in, maar persoonlijk hetgeen dat mij het minst kon overtuigen.

Camping Corpse ligt vlak naast Mortal Mine en is het laatste spookhuis. Het bevindt zich grotendeels outdoor, wat meteen de reden is dat je deze eigenlijk ’s nachts moet doen. Dit spookhuis wist mij dan wel weer enorm te overtuigen met tal van goede scares en veel acteurs.

Als laatste bezochten we nog het Freaky Forest, een outdoor walkthrough die gratis te bezoeken is en ook redelijk familievriendelijk gehouden wordt. We konden nog net de wachtrij in, want de spookhuizen sluiten al een uur voor het park dicht gaat. Uiteindelijk was het Freaky Forest best de moeite, want hoewel het duidelijk minder eng is dan de betalende spookhuizen en scares redelijk achterwege blijven, ziet het er wel netjes uit en zitten er enkele leuke verrassingen in.

Er was vandaag behoorlijk wat regen voorspeld, maar die bleef gedurende het grootste deel van de namiddag en avond gelukkig achterwege. Toen we echter uit Freaky Forest kwamen, besloot de regen ineens met bakken uit de lucht te vallen. We gingen dan maar even schuilen om vervolgens richting het Mexicoplein te gaan, waar nog een vuurwerkshow was. Bellewaerde hun Halloween wist ons te overtuigen, maar de slotshow stelde daarentegen absoluut niet veel voor. Het was niet lang en het vuurwerk dat werd afgestoken was ook totaal niet spectaculair. Gemiste kans!

Na het vuurwerk zetten de hemelsluizen zich opnieuw open. We waren dan ook blij dat we snel naar de auto konden en de dag erop zat. Bellewaerde heeft ons vandaag aangenaam verrast. Het park ziet er prachtig uit met Halloween en de spookhuizen die men aanbiedt zijn van een zeer goed niveau. Volgend jaar komen we met veel plezier terug griezelen!