Furuvik verwijdert achtbaan om nieuwe attractie te bouwen

Het Zweedse pretpark Furuvik neemt na 15 jaar afscheid van haar kinderachtbaan Lilla Bergbanan. Deze Big Apple achtbaan moet plaats maken voor een nieuwe attractie die geopend wordt in 2020.

 

De bezoekers van Furuvik zullen volgend jaar geen ritje meer kunnen maken op de kinderachtbaan Lilla Bergbanan. Op een foto gedeeld door het park zien we een grote lege vlakte op de plek waar deze te vinden was. Het park maakt plaats voor een nieuwigheid die in 2020 zal geopend worden. Het park maakte ondertussen bekend dat het een nieuwe achtbaan wordt. Hier zullen ouders en kinderen veel plezier aan beleven. Het verdwijnen van de attractie wijdt het park aan de afgenomen kwaliteit en comfort van de kleine achtbaan.

 

Lilla Bergbanan

De achtbaan Lilla Bergbanan opende in 2003 in het park en werd gebouwd door het Turkse bedrijf DAL Amusement Rides Company. De baan was van het type Big Apple, waarbij een treintje in de vorm van een rups over de baan rijdt. De achtbaan zal niet verloren gaan, de Engelse kermisreiziger Emmerson Edwards heeft ze opgekocht en we kunnen er dus van uit gaan dat we deze nog zullen zien opduiken in een Engels park of op een Engelse kermis in de toekomst.

 

 

Bronnen: Furuvik, Parkerlebnis