Grondige renovatie voor iconische achtbaan Big One in Blackpool Pleasure Beach

In het Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach staan maar liefst 10 achtbanen naast, over en onder elkaar op een beperkte oppervlakte. Eentje daarvan is zonder twijfel het icoon van het park. De achtbaan Big One zie je al van kilometers ver staan en vormt de skyline van het park. Na 25 jaar dienst ondergaat deze achtbaan de komende weken een grondige renovatie.

 

Op beelden van een fansite zien we hoe in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach trackdelen van de iconische achtbaan Big One verwijderd werden. Het zou gaan om een retrack van de klassieker. Het park bevestigde aan ons dat deze blikvanger in de komende weken meerdere nieuwe trackdelen zal krijgen.

Bij de 25-jarige achtbaan worden vier achtbaandelen vervangen door nieuwe exemplaren om zo het comfort van de baan te optimaliseren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Efteling, die voor de renovatie van Python Vekoma inschakelde, werkt het Engelse park samen met een lokaal staalbedrijf, Takizer.

 

 

Big One

Big One opende in 1994 in Blackpool Pleasure Beach, toen nog onder de naam Pepsi Max Big One, genoemd naar de sponsor. De achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Arrow Dynamics, dat ondertussen failliet ging. De achtbaan heeft een hoogte van 65 meter en een lengte van 1675 meter. Over de baan rijden drie treintjes aan een maximumsnelheid van 119 km/h.

 

 

Bron: Blackpool Pleasure Beach