Vrouw sterft nadat stoeltje van Star Flyer vliegt op Franse kermis

Een 24-jarige vrouw is gestorven nadat ze uit een kermisattractie viel op ongeveer 10 meter hoogte, een andere vrouw van 20 jaar raakte zwaargewond. Het ongeluk gebeurde toen het zitje waarin vrouwen zaten loskwam en naar beneden viel. Vier personen zijn opgepakt door de politie.

 

De vrouwen stapte maandagavond in een Star Flyer attractie met de naam Sky Flyer op een kermis in de Franse stad Firminy. Bij deze attractie hangen verschillende stoeltjes aan lange kettingen en draaien ze rond op grote hoogte. Je kan de attractie het best vergelijken met een zweefmolen maar dan op grote hoogte.

Het was toen de stoeltjes zich ongeveer op een hoogte van 10 meter bevonden dat het misging. De stoeltjes schoten los en vielen tezamen met de inzittenden naar beneden. Het 24-jarige slachtoffer overleed ter plekke, haar passagier raakte zwaargewond.

 

In Firminy staat er in oktober een van de grootste kermissen van Frankrijk. Ongeveer 250 attracties zakken ieder jaar af naar de stad, het evenement lokt zo’n 100.000 bezoekers. De politie heeft 4 mensen opgepakt. Het gaat om de eigenaren en uitbaters van twee attracties, deze waarmee het ongeluk gebeurde en een naastgelegen toestel.

 

De Star Flyer is een populaire attractie die de laatste jaren overal opduikt in de pretpark- en kermiswereld. Onder andere Plopsaland De Panne en Plopsa Coo hebben elk een exemplaar staan met de Rox Flyer en de Mega Mindy Flyer.

Vorig jaar ging in België een Star Flyer in première met de 60 meter hoge Top of the World van Bodet en De Poorter. In Nederland reizen er al geruime tijd verschillende Star Flyers rond met onder andere de 80 meter hoge Around The World XXL van de exploitant Van der Beek. Dit jaar gingen er nog 3 nieuwe Star Flyers in première op de Nederlandse kermissen. In Duitsland ging er vorige maand nog een Star Flyer in première die 90 meter hoog is. Het gaat om de Bayern Tower van Kaiser die voor het eerst opgesteld werd op het Oktoberfest van München.

 

Bron: hln