Nieuwe 90 meter hoge Star Flyer in première op Oktoberfest van München

De Duitse exploitant AE Kaisser heeft een 90 meter hoge Star Flyer aangekocht. De attractie heeft de naam Bayern Tower gekregen en is gemaakt door Funtime. De attractie zal haar wereldpremière kennen tijdens het Oktoberfest van München, de grootste kermis ter wereld!

 

Duitsland heeft er binnenkort weer een blikvanger bij. Op het Oktoberfest van München, het grootste bierfeest ter wereld, zal een Star Flyer in première gaan van maar liefst 90 meter hoog. Het is de Duitse exploitant AE Kaiser die de Star Flyer heeft aangekocht. De attractie heeft de naam Bayern Tower gekregen en zal volledig in deze stijl opgesteld worden.

Het is het Oostenrijkse/Australische bedrijf Funtime die in 2019 starten met de bouw van de Star Flyer. De attractie is in zijn totaal 90 meter hoog met een vlieghoogte van 73 meter. De 16 gondels vliegen in een cirkel met een diameter van 30 meter. In elke gondel kunnen 2 personen zitten waardoor de attractie een totale capaciteit heeft van 32 personen per rit.

Bayern Tower is voorzien van een uniek lichtontwerp met meer dan honderdduizend ledlampen. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en dubbele beveiligd met zowel beugels alsook veiligheidsgordels. De Star Flyer werd exclusief met de hand geschilderd, dit met milieuvriendelijke waterverf van hoge kwaliteit.

De attractie zal door het leven gaan als de grootste meiboom ter wereld en zal voorzien worden van een muziekinstallatie. Eveneens is deze zo ontworpen dat de attractie toegankelijk is voor mindervaliden. Het personeel is ook opgeleid om mensen te kunnen helpen met een fysieke beperking. Voor noodgevallen zal er zelfs standaard een defibrillator beschikbaar zijn die altijd klaar zal zijn om onmiddellijk gebruikt te kunnen worden.

 

Bron + foto’s: bayern-tower.de