Nieuwe Belgische Star Flyer in première op de Zuidfoor van Brussel

De Zuidfoor/Foire de Midi is van start gegaan in de Belgische hoofdstad Brussel. De kermis vindt dit jaar plaats van 14 juli tot en met 19 augustus 2018 op de Zuidlaan/Boulevard du Midi. 130 attracties zijn afgezakt naar de grootstad, waaronder 29 grootvermaak attracties.

 

De blikvanger van het jaar is ongetwijfeld de gloednieuwe “Top of the World” Star Flyer. De Star Flyer is 60 meter hoog en maakt haar debuut op deze kermis. De heren Angelino De Poorter en Jim Bodet, die samen Funrides bvba vormen, zijn de exploitanten van deze splinternieuwe attractie. De attractie is volledig voorzien van RGB-verlichting en heeft een capaciteit van 40 personen.

 

Voor de achtbaanfans vinden we er twee achtbanen terug. De grootste achtbaan is de Wild Mouse van Bufkens. Dit is een wildemuisachtbaan met draaiende karretjes. De andere achtbaan is er eentje voor de kinderen. Het gaat om de Elliott van Bodet Jeffrey.

 

Naast de “Top of the World” Star Flyer zijn er nog een aantal attracties voor wie niet bang is van hoogtes. Zo zal de Eclipse van Florens Nicolas van de partij zijn, net zoals de Rock & Roll van Simon Kylie. Ook de Turbine van Heyblom Henri en de XXL van Dotremont Jacky zijn niet van de poes. Wie liever op een rustige manier van het uitzicht geniet kan terecht in het reuzenrad Roue Royale van Jan van der Honing.

 

De liefhebbers van thrill rides kunnen dan weer terecht in de Deca Dance van Verwijk/Bufkens of in de Air Maxx van Dotremont Fabrice. Ook de Polyp van Pailhe/Dotremont en de Rotor van Nathalie Van Vught zijn eveneens present. Daarnaast is er ook nog de Speed Surf van Thompson Mike; dit is een Matterhorn attractie.

 

Wie tijdens de warme dagen graag wat afkoeling zoekt kan in de Big Splash van Bufkens terecht. Dit zijn de welgekende boomstammetjes. Er is ook een cocktailbar aanwezig, waar je verkoeling kan zoeken met een drankje.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden. Zo hebben we onder andere de Cake Walk van Roels en een andere funhouse Villa Chaos van Drutti Romain. De exploitant Lauwers heeft dan weer de Engelse Tagada van Evans ingehuurd en zorgt zo voor de tweede nieuwigheid op de Zuidfoor.

 

De stoere kinderen kunnen dan weer terecht in drie verschillende spookhuizen. Het Middeleeuws Slot van Dewingaerden Nancy, de Terror Factory van Vanderzeypen/Janssens en de Train Fantôme van Rousseaux Stany zijn allemaal van de partij.

 

Wie houdt van spiegelpaleizen kan zich uitleven in de Crystal Planet van Tréhout Nicolas, maar kan zich ook een weg naar buiten zoeken in de Real Mirror Town van Charuhas Nicholas. Tot slot heb je ook nog het lachspiegelpaleis Rio van Cattin Luc.

Er zijn ook twee simulators op deze kermis te vinden. Zo is er de Motion Simulator van De Bruyne Victor en de Movies 5D van Vlasselaerts Eduard.

Andere leuke attracties zijn onder andere de Carrousel van Rorive Frans en de See Sturm Bahn van Lainez Valère. Natuurlijk zijn er ook botsauto’s terug te vinden en alle andere typische kermisattracties, -eetkraampjes en -drankkraampjes.

 

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Air Maxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)

Autoscooter – Sonnaert Xavier (Autoscooter/Botsauto’s)

Big Splash / Tiki Surf – Bufkens Attractions (Wildwaterbaan)

Cake Walk – Roels bvba (Cake Walk)

Carrousel – Rorive Frans (Carrousel Galopant)

Crystal Planet – Charuhas Nicholas (Glazen Doolhof)

Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)

Eclipse – Florens Nicolas (Capriolo)

Elliott – Bodet Jeffrey (Family Coaster)

La Suisse – Delforge Kurt (Rutsche)

Middeleeuws Slot – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)

Motion Simulator – De Bruyne Victor (Simulator)

Movies 5D – Vlasselaerts Eduard (Kijkvermaak)

Polyp – Pailhe/Dotremont (Polyp/Monster 3)

Real Mirror Town – Charihas Nicholas (Glazen Doolhof)

Rio – Cattin Luc (Lachspiegelpaleis)

Rock & Roll – Simon Kylie (Loopfighter)

Rotor – Van Vught Nathalie (Kleefwand)

Roue Royale – van der Honing Jan (Reuzenrad)

See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)

Speed Surf – Thompson Mike (Matterhorn)

Tagada – Evans (UK) / Lauwers (Tagada) – NIEUW

Terror Factory – Vanderzeypen / Janssens (Geisterbahn)

Top of the World – Funrides bvba (Star Flyer) – PREMIERE

Train Fantôme – Rousseaux Stany (Geisterbahn)

Turbine – Heyblom Henri (Turbine)

Villa Chaos – Drutti Romain (Funhouse)

Wild Mouse – Bufkens René (Spinning Coaster)

XXL – Dotremont Jacky (XXL Afterburner)

 

 

 

 

Bron: Kermis-land.be