Uitgetest: Highlander – Hansa Park

In 2018 kondigde Hansa Park, gelegen in het noorden van Duitsland, aan een nieuwe attractie te openen. Het gaat om een vrijevaltoren, die gebouwd werd door fabrikant Funtime. Hij is maar liefst 120 meter hoog met een valhoogte van 103 meter. Daarmee is het de hoogste gyro drop toren ter wereld. Wij bezochten het park afgelopen zomer en testten uitgebreid deze nieuwigheid uit.

 

Themagebied:

Highlander ligt in het Schotse gebied van Hansa Park. Het gebied is nieuw voor 2019 en naast Highlander heeft ook de Schwarzkopf coaster Nessie hier een plekje. Highlander is gebouwd in het midden van de grote helix van Nessie, wat vaak zorgt voor een leuke interactie. Het gebied ziet er zeer netjes uit en de muziek, gemaakt door IMAscore, maakt het plaatje compleet.

 

Ritverloop:

Een scherm aan de ingang van de attractie maakte duidelijk dat er twee verschillende ritprogramma’s zijn. “Tilt” draait van parkopening tot 13 uur en ervaarden wij als een gewone vrijevaltoren. “Super-tilt” draaide de rest van de dag en hierbij kantelden de stoeltjes 30° naar voren voor de drop. Eenmaal je plaats hebt genomen in één van de 24 zitjes stijg je op. Het duurt erg lang voor je boven bent en de onboard muziek zorgt voor een geweldige spanningsopbouw. Bovenaan de 120 meter hoge toren heb je een adembenemend uitzicht over Hansa Park en de streek errond. De drop die daarna volgt is niet zo intens als bij veel andere torens, maar als je voor de rit met kantelende stoeltjes kiest is het zeker de moeite.

 

Eindoordeel:

Highlander is een goede vrijevaltoren die perfect past in het attractieaanbod van Hansa Park. Ondanks dat de drop niet extreem intens is, biedt de attractie zeker de nodige sensatie. De spanningsopbouw is goed en ook de herhalingswaarde ligt behoorlijk hoog. Bovendien ziet ook het bijhorende themagebied er erg mooi uit. Highlander is dus zeker een bezoekje aan Hansa Park waard.