Six Flags Discovery Kingdom bouwt nieuwe wilde muis achtbaan

Tijdens de jaarlijkse aankondigingsvideo van Six Flags werd bekend gemaakt dat de groep tegen 2020 een wilde muis achtbaan zal bouwen in Discovery Kingdom. De baan zal naam Sidewinder Safari krijgen. De Italiaanse bouwer Zamperla staat in voor de bouw van de baan.

 

Six Flags Discovery Kingdom in Vallejo, Californië, Verenigde Staten krijgt volgend jaar een nieuwe achtbaan. De nieuwigheid wordt een spinnende wilde muis achtbaan: Sidewinder Safari. De baan zal gebouwd worden door de Italiaanse bouwer Zamperla. Na de opening van de S&S free spinner achtbaan dit jaar zal het park met de nieuwigheid zich volgend jaar opnieuw op families richten.

 

 

Sidewinder Safari krijgt een track van 420 meter lang en een hoogte van 13 meter. De maximum snelheid zal 46,8 km/u bedragen. In de wachtrij zullen gasten verwelkomd worden door slangen, hagedissen en andere reptielen.

Discovery Kingdom heeft momenteel al 10 achtbanen in huis. Naast de vorig jaar geopende Batman achtbaan zijn de blikvangers een RMC-achtbaan, Joker en de Harley Quinn Crazy Coaster van het type Skywarp.

Een exacte openingsdatum voor Sidewinder Safari is nog niet bekend.

 

Bron: Six Flags