Pirateninsel tweede nieuwe rollercoaster voor Duitse kermissen

Binnenkort heeft Duitsland er een nieuwe achtbaan bij op de kermissen. De exploitant Kinzler heeft een nieuwe achtbaan aangekocht die in première zal gaan op het Oktoberfest van München. De achtbaan krijgt de naam Pirateninsel en zal natuurlijk een piratenthema krijgen. Pirateninsel betekend immers Pirateneiland.

 

Op het Oktoberfest van München zullen dit jaar maar liefst twee gloednieuwe achtbanen in première gaan. De grootste is Heidi The Coaster van Schneider, een prototype van de Franse fabrikant Reverchon. De tweede nieuwe achtbaan is de Pirateninsel van Kinzler, een familie rollercoaster gebouwd door de SBF Visa Group.

Het was in het voorjaar toen er voor het eerst gesproken werd van een nieuwe achtbaan voor Kinzler. Het bleef lang onduidelijk wat voor rollercoaster we konden verwachten, maar nu zijn er meer details bekend gemaakt. De rollercoaster werd dit jaar gloednieuw gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Pirateninsel wordt 5 meter hoog en 105 meter lang, een perfecte achtbaan dus voor de volledige familie.

Een exacte lay-out is nog niet officieel bekend gemaakt maar er wordt gesproken van een gelijkaardige rollercoaster als Willy der Wurm en Tom der Tiger, dit zijn beide achtbanen met de Big Aplle / Wacky Worm lay-out. Kinderen vanaf 6 jaar mogen met hun ouders al een ritje maken.

Het zijn Willy en Andrea Kinzler die de rollercoaster aankochten, waardoor ze terug opnieuw 2 achtbanen in handen hebben. De exploitanten hebben namelijk ook een Wilde Maus achtbaan in hun bezit. De familie heeft een rijke kermisgeschiedenis, want in het verleden reisden ze ook nog met 7 andere rollercoasters.

 

Bronnen: ganz-muenchen.de, wiesnkini.de, muenchen.de