Erlebnispark Tripsdrill bouwt niet 1 maar 2 nieuwe achtbanen!

Leuk nieuws uit het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill. Daar wordt momenteel niet 1, maar wel 2 nieuwe achtbanen gebouwd! Het zou gaan om zowel een achtbaan voor families als een achtbaan met inversies.

 

Twee nieuwe achtbanen:

De geruchten waren er al een tijdje, Erlebnispark Tripsdrill zou uitpakken met 2 nieuwe achtbanen in plaats van 1, maar nu zijn de geruchten ook bevestigd. Dat er wel degelijk een tweede achtbaan gebouwd wordt, blijkt uit de werkzaamheden die momenteel bezig zijn in het park.

Bij deze werkzaamheden zijn footers gespot voor de bouw van twee verschillende rollercoasters. De ene achtbaan wordt een Family Boomerang Coaster, waarbij de trein het parcours eerst voorwaarts aflegt en daarna achterwaarts. De andere achtbaan wordt een Suspended Thrill Coaster, waarbij de treinen onderaan de track hangen en de benen van de bezoekers vrij kunnen rond bewegen.

 

Family Boomerang Coaster & Suspended Thrill Coaster:

Beide rollercoasters worden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De Family Boomerang Coaster kennen we onder andere van Raik in Phantasialand en Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen. De Family Boomerang Coaster is een redelijk recent model ontworpen door Vekoma. Het eerste exemplaar werd gebouwd in 2011 in Drayton Manor en sindsdien werden er al 19 exemplaren verkocht.

De Suspended Thrill Coaster (STC) is een gloednieuw type van achtbaan en een kruising van de Suspended Looping Coaster (SLC) en de Suspended Family Coaster (SFC) van Vekoma. Het exemplaar in Tripdrill zal de eerste rollercoaster van dit type worden dat gebouwd wordt. Het is een looping achtbaan die speciaal ontworpen is voor families. De rollercoaster hoort thuis in een reeks van nieuwe generatie achtbanen die de fabrikant de laatste tijd gepresseerd heeft.

 

Tayto Park:

Een tijd geleden kondigde het Ierse pretpark Tayto Park aan twee nieuwe achtbanen te openen. Zowel een Family Boomerang Coaster alsook een Suspended Thrill Coaster zouden samen door elkaar gebouwd worden. Helaas werden de bouwvergunning niet goedgekeurd en zit het project momenteel on hold. Heel wat rollercoasterfans denken nu dat de beide achtbanen in plaats van opgebouwd te worden in het Ierse Tayto Park, nu zullen gebouwd worden in het Duitse Erlebnispark Tripsdrill. Voor deze beweringen is er momenteel nog geen bewijs, maar het lijkt er wel sterk op dat het zo zal zijn.

 

Funderingen:

Momenteel zijn de funderingswerken aan de gang. Daarbij is te zien dat er twee verschillende soorten funderingen gebouwd worden, een voor de Family Boomerang Coaster (FBC) en eentje voor de Suspended Thrill Coaster. Het stationsgebouw voor de FBC is al duidelijk te zien bij de werken. Maar op de hoeken van het stationsgebouw zijn 4 extra footers te zien die niet bij FBC horen, deze behoren namelijk toe aan de STC. Als we dit vergelijken met de plannen van de dubbele achtbaan die bestemd was voor Tayto Park, dan zien we dat de funderingen op exact de zelfde plaats zitten.

Op onderstaande simulatie is de dubbele achtbaan van Tayto Park te zien, met de supports in rood en blauw voor de FBC en de supports in groen en geel voor de STC.

 

Als we dit vergelijken met de foto’s van de bouwwerken dan zien we de zelfde supports terugkomen.

Onderstaande luchtfoto toont dan weer aan hoe de twee achtbanen op de parking van Tripsdrill zouden kunnen passen.

 

 

Bronnen: rcdb, coasterfriends (TobiPhl)

Simulatie: TobiPhl

Foto’s: coasterfriends (ThePavo)