Eerste POV-video van Yukon Striker in Canada’s Wonderland

Canada’s Wonderland lanceerde een eerste point-of-view video van de nieuwe achtbaan Yukon Striker. Het is de snelste, langste en hoogste Dive Coaster ter wereld. De achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M.

 

De 68 meter hoge achtbaan Yukon Striker werd gefabriceerd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en breekt drie wereldrecords: de hoogste drop op een Dive Coaster (74,7 meter), de snelste Dive Coaster (130 km/h) en de langste Dive Coaster (1.104,90 meter). Daarmee neemt het diezelfde records af van Valravn in Cedar Point. Daarnaast breekt Yukon Striker ook het inversie record van de Dive Coasters door 4 keer over de kop te gaan. Het zal de eerste keer zijn dat dit type achtbaan een klassieke looping krijgt. Andere elementen zijn een 2x een Immelmann en een Dive Loop.

 

 

Op haar YouTube-kanaal publiceerde Canada’s Wonderland een eerst point-of-view video van de nieuwe achtbaan. Daarmee kunnen we ook meteen vaststellen dat de testritten aan de gang zijn en de opening van de achtbaan niet lang meer op zich zal laten wachten.

 

Verhaal achter nieuwe attractie:

Het is 1897 en een groep manen en vrouwen wagen zich een weg door de wildernis van noordwest Canada, de geruchten over goud achterna. Vanaf de top van Yukon verspreid zich het water over het landschap die de nieuwkomers verleiden met de belofte dat er rijkdom gegraven ligt in de ijskoude rivierbeddingen nabij Klondike.

De meeste goudzoekers zijn echter gedoemd te mislukken. De reis is verraderlijk langs de Chilkoot Trail, een steile en zware klim hoog in het kustgebergte. De seizoenen zijn extreem en het landschap is meedogenloos. De natuurgrillen zijn hard en verraderlijk.

Er zijn slechts enkele die er in slagen om deze zoektocht naar glorie succesvol te maken. Een steenarend zweeft hoog op de wind klaar voor de jacht. Wie zal de lange reis doorstaan? Wie zal de hoge bergpas en het verraderlijke terrein overwinnen?

 

Bron: Canada’s Wonderland