Bellewaerde opent de deuren op zaterdag 6 april

Gillen van plezier op de leukste attracties, exotische dieren bewonderen en tot rust komen in de prachtige natuur. Het kan weer allemaal vanaf zaterdag 6 april wanneer Bellewaerde de deuren opent voor een nieuw seizoen vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Bezoekers genieten dit jaar van Lumberjack Festival, een nieuwe spannende stunt & dive show. Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Bellewaerde verwelkomt tevens Aru in het park, een nieuwe mannelijke leeuw.

 

3 uitstappen in 1 dag

Een uitstap naar Bellewaerde staat garant voor een dag vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Families en vrienden ontdekken in het park een unieke mix van attracties, dieren én natuur tijdens een dagje quality time.

Van het KidsPark voor de allerkleinsten tot spannende attracties voor de durvers; er is voor elk wat wils. Bezoekers bewonderen exotische dieren van dichtbij en ontdekken leuke weetjes over de dieren tijdens een van de trainingen. Tijdens een wandeling door het uitgestrekte park, geniet je van de schitterende groene omgeving en kom je tot rust.

 

Aankomst leeuw Aru

Bellewaerde verwelkomt een nieuwe leeuw in het park. De mannelijke leeuw Aru komt uit Zoo Augsburg (Duitsland) en is 11 jaar oud. Aru is een zeer zachtaardig dier. Hij wordt momenteel geïntroduceerd bij de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira. Bellewaerde hoopt dat deze introductie vlot verloopt, zodat Aru in de toekomst kan helpen om de genetische lijn van de Oost-Afrikaanse leeuwen niet verloren te laten gaan. Op deze manier zou Bellewaerde kunnen deelnemen aan het kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Leeuw Aru en de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira zullen tijdens de start van het seizoen afwisselend zichtbaar zijn voor de bezoekers.

 

Lumberjack Festival: stunts & humor

Bezoekers genieten van een nieuw scenario, nieuwe stunts en nieuwe effecten voor de Stunt & Dive Show. Tijdens Lumberjack Festival gaan twee teams in duel tegen elkaar en moeten ze enkele superspannende opdrachten tot een goed einde brengen. Adembenemende stunts en duizelingwekkende duiksprongen worden afgewisseld met een flinke portie humor.

 

Jacques Paaseierenzoektocht

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de paasvakantie (van 6 april tot en met 22 april) dagelijks deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Tussen 14u en 16u kunnen ze verstopte eitjes zoeken in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met heerlijke chocolade-eitjes.

 

Nieuwe ingang

De ingang aan de Frezenbergstraat werd afgelopen winter volledig vernieuwd. Bezoekers wanen zich vanaf het betreden van het park in Mexicaanse sferen. De ingang werd dan ook omgedoopt tot “Ingang Mexico”. Het project is een totale investering van twee miljoen euro. 

 

Bellewaerde Aquapark

Wie een bezoek plant aan Bellewaerde, kan dat vanaf 1 juli 2019 uitbreiden met het gloednieuwe indoorwaterpark. Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones en lazy river met tal van watereffecten. En voor wie het graag wat spannender heeft, zijn er de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash”.