Efteling geeft meer details vrij over onderhoudsbeurt Carnaval Festival

De populaire darkride Carnaval Festival in het Nederlandse Efteling is 12 weken gesloten voor een grondige opknapbeurt waarbij zowel techniek als duurzaamheid een grote rol spelen. In een recente blog gaf het park meer informatie over wat we precies mogen verwachten wanneer we vanaf 1 juni terug een ritje kunnen maken.

 

Een tijdje terug sloot Carnaval Festival voor een grote onderhoudsbeurt om het 35 jarige bestaan van de attractie met glans te vieren.  Zo zullen onder andere de 19 motoren die de attractie aandrijven vervangen worden en zullen de bewegingen, licht en geluid opnieuw geprogrammeerd worden.

Aangezien men tegen 2030 klimaatneutraal wil zijn zullen de 450 spots die aanwezig zijn in de attractie allemaal vervangen worden door led lampen.  Ook de wachtrij-ruimte zal aangepakt worden waarbij men het straatwerk zal vernieuwen en men de ruimte een nieuw likje verf zal geven. Daarnaast zal ook het fotoverkooppunt een opknapbeurt krijgen die dezelfde vrolijke stijl van de attractie zal krijgen en zo beter in het geheel zal passen.

Natuurlijk zal men ook de binnenkant van de attractie grondig aanpakken en zullen enkele scènes aangepast worden. Het was al geweten dat het uiterlijk van bepaalde poppen zou veranderen om aan te sluiten bij het huidige tijdsbeeld, maar ook de eindscène zal er anders gaan uitzien. Zo zal je voortaan uitgezwaaid worden door Jokie en Jet in plaats van de piraat.

 

 

Bron: Efteling