Stroucken ruilt achtbaan om in gloednieuwe KMG thrill ride

De Nederlandse exploitant Peter Stroucken heeft na een jaar zijn achtbaan Dragon Coaster alweer omgeruild voor een gloednieuwe attractie. Het gaat om een thrill ride van de Nederlandse fabrikant KMG, het gloednieuwe model Surf Ride, ging vorig jaar in première en nu krijgt Nederland dus een eigen exemplaar.

 

Eind 2017 kocht Peter Stroucken de Dragon Coaster van Niek Moonen over en bezocht daar heel wat kermissen mee. Stroucken verkocht deze winter zijn familie achtbaan aan de exploitanten Dauphin en van der Beek, die dit jaar verder zullen reizen met de achtbaan op de Nederlandse kermissen.

Peter Stroucken had immers zijn oog laten vallen op een nieuwe thrill ride die, door KMG vorig, jaar werd gelanceerd. Het gaat om de attractie met de modelnaam Surf Ride waarvan de concepten in mei van 2017 onthuld werd door de fabrikant.

De attractie had meteen al heel wat aanvragen en er werden meteen een aantal exemplaren besteld. De eerste Surf Ride maakte zijn debuut in augustus 2018 op de Duitse kermissen, als X-Force, onder de exploitant Mike Klinge. Een tweede attractie werd verkocht aan de Australische exploitant Broderick Pavier die de attractie tot Wipe Out doopte. De Wipe Out ging in première op Winter Wonderland in het Engelse Hyde Park te London. Daarna werd de attractie verscheept naar Australië.

Het succes van de attractie moet voornamelijk afhangen van een breed publiek. De thrill attractie maakt geen overdreven bewegingen waardoor zowel de echte thrill seeker als de gewone bezoeker of kinderen aangetrokken worden om een ritje te maken in de attractie.

Daarnaast kan de snelheid van de drie verschillende onderdelen apart aangepast worden zodanig dat de attractie harder of zachter gaat naar gelang het publiek wilt. Ideaal om bijvoorbeeld in de namiddag wanneer er veel kinderen zijn op een rustig tempo te draaien en tegen de avond wanneer er veel tieners zijn hard te gaan.

 

Bron: themepark.nl (Crazypolyp), carnivalwarehouse.