Pleasurewood Hills opent dit jaar 4de achtbaan

Er is leuk nieuws uit het Engelse pretpark Pleasurewood Hills. Dit pretpark vlak aan de oostkust van het land zal dit jaar een achtbaan openen. Dat laat het park op haar Facebook pagina weten. Hiermee zal het totaal aantal achtbanen terug op 4 komen.

 

Pleasurewood Hills zal in 2019 haar oude achtbaan Rattlesnake terug opnieuw operationeel brengen. De achtbaan werd gebouwd in 1986 door de Duitse fabrikant Zierer en opende onder de naam Labybird. In 1990 veranderde de achtbaan van naam naar Rattlesnake. Van 2005 tot 2014 had de achtbaan de naam Snake In The Grass.

 

In de zomer van 2016 werd Rattlesnake gesloten voor het publiek. Dat bleef zo tot het einde van het jaar om de achtbaan te kunnen renoveren. In het voorjaar van 2017 maakte het park echter bekend de achtbaan toch te gaan verwijderen. Er werd ook meteen gestart met het afbreken van de achtbaantrack. De iconische grote slang werd verkocht voor £2.646 aan Great Yarmouth die het op het dak van hun kantoor plaatste.

 

In juli van 2017 was de Rattlesnake gedeeltelijk afgebroken, maar het grootste deel van de achtbaan stond nog gewoon overeind. Tegen alle verwachtingen in maakt Pleasurewood Hills nu bekend de rollercoaster terug te openen maar met een nieuwe twist. Deze twist blijkt een nieuw thema en naam te zijn, de achtbaan zal door het leven gaan als Egg-spress.

 

Bron en foto’s: Pleasurewood Hills