Gigantische vrijevaltoren bereikt hoogste punt in Hansa-Park

In het Duitse Hansa-Park werd de laatste weken hard gewerkt aan de opbouw van de nieuwe vrijevaltoren Highlander. Deze wordt met een hoogte van 120 meter de hoogste Gyro Drop ter wereld. Afgelopen week mocht het park vieren dat het hoogste punt bereikt werd.

 

Het Duitse Hansa-Park opent dit jaar de hoogste Gyro Drop toren ter wereld met Highlander. Deze gigant heeft een hoogte van 120 meter, waarvan het hoogste punt ondertussen bereikt werd op de bouwwerf.

De volledige hoogte van Highlander is 120 meter, de totale valhoogte bedraagt 103 meter en de totale hoogte boven zeeniveau is 149 meter. Als extraatje zullen de stoeltjes bovenaan 30 graden kantelen alvorens je naar beneden raast aan 120 kilometer per uur. De toren wordt gebouwd door het Australische bedrijf Funtime en wordt voorzien van muziek gecomponeerd door IMAScore.

Ook de zone rondom de toren, waarin de achtbaan Nessie Superrollercoaster staat, krijgt een nieuwe look. Deze werd geïnspireerd op Schotland en krijgt de naam Britannien. Het nieuwe stationsgebouw van de klassieke Schwarzkopf-achtbaan begint ondertussen ook vorm te krijgen.

 

Bron: Hansa Park

Foto’s: Hansa-Park, HaPa-Forum