Eerste trackdeel van Fury in Bobbejaanland wordt geplaatst

Heugelijk nieuws uit Bobbejaanland. Daar wordt ondertussen het eerste stukje track geplaatst van de gloednieuwe achtbaan Fury. Daarnaast werd ook bekendgemaakt dat de topsnelheid van Fury 106,6 km/u wordt, wat het de snelste achtbaan van de Benelux maakt.

 

Fury:

Dit voorjaar plant Bobbejaanland de opening van de spectaculaire nieuwe triple launch coaster Fury. De achtbaan, die de trekpleister moet worden van de nieuwe themazone Land of Legends, is een op maat ontworpen attractie van de Duitse fabrikant Gerstlauer. “Gerstlauer bleek uit eerdere samenwerkingen een fijne leverancier. Bovendien presenteerde deze fabrikant het beste voorstel zowel wat betreft de lay-out van de achtbaan als de beste prijs/kwaliteit,” verklaarde algemeen directeur Yves Peeters daarover al.

Het baanverloop werd dus speciaal voor Bobbejaanland ontworpen en dat brengt heel wat spectaculaire records met zich mee. “Met zijn 43 meter hoogte, wordt het de hoogste triple launch coaster van de Benelux met een gesloten parcours,” zegt Peeters nog, “bovendien zal Fury ook vier inversies tellen en een topsnelheid halen van 106,6 km/u. Hiermee is Fury de snelste rollercoaster van de Benelux”. Zo verbreekt Fury het 17 jaar oude Benelux record van Goliath in Walibi Holland die een snelheid behaalt van 106 km/u.

De bouw verloopt intussen nog steeds volgens schema, zo zijn de verstevigingswerken in de grond intussen afgerond. Er werden meer dan 400 betonnen steunpilaren van 14 meter diep gebouwd. Daarnaast werden de eerste baandelen al geleverd en het eerste wordt geplaatst.

De opening van deze sensationele achtbaan wordt verwacht in juni 2019. De volledige bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

Land of Lengends:

Met de bouw van Fury haalt het pretpark uit Lichtaart ook meteen Land of Legends naar Bobbejaanland. De volledig nieuwe themazone wordt twee hectare groot en zal naast Fury ook de nieuwe waterspeelzone Naiads Waters, achtbaan Typhoon en Giant Frisbee Sledge Hammer omvatten. “Met Land of Legends trekt Bobbejaanland voor het eerst de kaart van de totaalbeleving voor de bezoeker”, zegt Creatief en Commercieel directeur Peggy Verelst daarover, “de muziek is van de hand van IMAscore en wordt gecomponeerd op basis van het verhaal. Aan de hand van meet & greets en een aangepaste show, zullen we tijdens de zomer ook zorgen voor interactie tussen bezoeker en de personages uit Land of Legends.”

Land of Legends in Bobbejaanland is gebaseerd op de vier natuurelementen Water, Vuur, Aarde en Wind. Volgens de legende werd de zone gecreëerd door de Guardian of Elements met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd.

Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element. Bezoekers worden bovendien zelf deel van het verhaal: “Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. In de nieuwe achtbaan Fury ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo,” legt Peggy Verelst uit. “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire Vlaamse jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano”. Wie benieuwd is naar het volledige verhaal, komt alles te weten op landoflegends.be.

Land of Legends zal net als Fury geopend worden in juni 2019. Typhoon en Sledge Hammer zijn echter wel al in april en mei geopend.

 

Bobbejaanlandtrail:

Voor het eerst kunnen bezoekers van Bobbejaanland zich van hun meest sportieve kant laten zien tijdens de Bobbejaanlandtrail. De natuurloop wordt georganiseerd in samenwerking met Fros Multisport Vlaanderen.

Op 6 oktober 2019 kunnen drie routes worden gelopen, van respectievelijk 6 km, 10 km en 16 km. Met vertrek en aankomst in het Bobbejaanland, loop je langs je favoriete attracties de mooie Kempense natuur in. Langs de Kleine Nete vind je je weg terug naar de backstage van het park die je naar de finish leidt.

Ook kleine sportievelingen kunnen deelnemen, daarvoor bouwde Bobbejaanland de Kids Run uit.

Inschrijven kan vanaf 1 april 2019 op bobbejaanland.be/in-the-park/shows-evenementen.

 

Halloween:

Ondertussen een vaste waarde op de evenementenkalender van Bobbejaanland: Halloween. Ook in 2019 nemen Mexicaanse calaveras, een kwaadaardige stroper, mutanten en andere griezels het park over.

Spookhuis WELP is terug van weggeweest en ook in Land of Legends nemen de duistere krachten de bovenhand.

Van 16 oktober 2019 t.e.m. 4 november 2019 gil je opnieuw de longen uit je lijf in onze zeven spookhuizen, word je achterna gezeten in drie scarezones en reis je naar een andere wereld in twee sensationele shows. Er staan vijf nocturnes op het programma, wat je vanaf september volledig kan raadplegen op halloween.bobbejaanland.be.