Bobbejaand geeft Typhoon een nieuwe verflaag

In februari kondigde Bobbejaanland een nieuw themagebied en een nieuwe achtbaan aan. Het themagebied ‘Land of Legends’ krijgt de attracties Typhoon, Sledgehammer, Naiads Waters (een waterspeelplaats) en Fury, de toekomstige nieuwe achtbaan. Als kers op de taart geeft Bobbejaanland de stalen achtbaan Typhoon een nieuwe frisse kleur.

 

Het Belgische pretpark Bobbejaanland deelde een aangename verrassing op sociale media. Enkele beelden van Typhoon werden online gezet met een blik op verse, frisse en nieuwe kleuren. Met zijn ijzig-blauwe kleur maakt de attractie deel uit van één van de vier elementen, namelijk wind.

Typhoon werd in april 2004 geopend en werd gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan telt vier inversies en gaat 80 km/u. Na een hoogte te hebben bereikt van 25,7 meter maakt de gondel een duikvlucht in een verticale hoek van maar liefst 97°. Het parcours is 670 meter lang.

 

Bobbejaanland opent vanaf de paasvakantie terug haar deuren, maar voor Land of Legends moeten bezoekers nog eventjes langer geduld hebben. Het nieuwe themagebied opent enkele maanden later, namelijk in juni 2019.