Bobbejaanland onthult naam en thema nieuwe achtbaan

Vorig jaar konden we al bekendmaken dat het Belgische pretpark Bobbejaanland in 2019 zal uitpakken met een spectaculaire triple launch coaster. Vandaag werd er tijdens een persvoorstelling in het park meer bekendgemaakt over de nieuwe themazone, waaronder de naam van de nieuwe attractie. De nieuwe themazone zal in het teken komen te staan van de vier natuurelementen. De nieuwe achtbaan zal dan ook meteen het element vuur voor haar rekening nemen.

 

Op 16 februari 2019 werden we, samen met vele andere pers en enthousiastelingen, uitgenodigd op de koffie in Bobbejaanland. Na een korte wandeling richting de reuze frisbee Sledge Hammer konden we al snel merken dat kranen en bulldozers met de scepter zwaaien in het park. Bobbejaanland is momenteel nog druk bezig met de grondwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe themazone, inclusief nieuwe achtbaan.

De trackdelen voor de nieuwe achtbaan zijn nog niet aanwezig in het park. Daarvoor is het tenslotte nog wat vroeg. Aangezien Bobbejaanland gebouwd is op een moerassig gebied vragen de grond- en funderingswerken extra tijd en aandacht. De directeur maakte ons al snel duidelijk dat het park haar eerste drie prioriteiten veiligheid, veiligheid en veiligheid zijn. Sommige ankers reiken wel tot 14 meter onder de grondoppervlakte. Stevig!


Meer beleving en fantasie

De nieuwe themazone zal ‘Land of Legends’ gaan heten waarin de vier natuurelementen een verhaal, knappe decorstukken en een attractie zullen toegewezen krijgen. Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano. De muziek in de zone en de attracties zal verzorgd worden door IMAScore

De spilfiguur in het verhaal van Land of Legends  is de Guardian of Elements. Hij creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends, met als enige doel om de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd. 

Vanop een plein, waar eveneens een 8 meter hoog standbeeld van de Guardian centraal komt te staan, kunnen bezoekers de vier attracties ontdekken. De waterspeelplaats (Naiads Waters) zal water voor haar rekening nemen, de achtbaan Typhoon ontfermt zich over wind, reuze frisbee Sledge Hammer bekommert zich over aarde en de nieuwste sensatie strijkt de eer van het vuur op.

  • Water: Het Elfenleger springt van stapsteen naar stapsteen, door Naiads Waters om watermonster Uvù te verdrijven. Ze slagen hier behoorlijk goed in, maar zijn toch op zoek naar dappere jongens en stoere meisjes die het Elfenleger willen helpen.
  • Wind: Duistere krachten in het Land of Legends wekten een eeuwige Typhoon op. De wervelwind brengt het hele rijk met al haar elementen in gevaar. De Guardian of Elements en de Skyriders werken samen om heks Wayra te vinden, maar ze hebben meer hulp nodig.
  • Aarde: Reus Maapollo ontwaakt opnieuw uit zijn winterslaap en brengt zo het Aarderijk in gevaar. De Aardmannen bouwden jaren geleden al een enorme Sledge Hammer om reus Maapollo te bedwingen, maar hebben extra krachten nodig om het wapen heen en weer te slingeren.
  • Vuur: Hier springen bezoekers mee op de schildwagen van de Vuurridders en gaan tijdens een 830 meter lange vlucht de draak Fogo te lijf. Ze reizen naar een hoogte van 43 meter en hopelijk zijn ze de draak te snel af wanneer ze met een snelheid van meer dan 100 km/u er voorbij razen.

Het volledige verhaal over Land of Legends kan je terugvinden op  https://landoflegends.bobbejaanland.be/.

Een vurige achtbaan

De nieuwe achtbaan krijgt de toepasselijke naam Fury. Hier gaan bezoekers de hete strijd aan met de draak Fogo. Het station van de achtbaan zal in een burcht komen te liggen. Aan dit gebouw zal te zien zijn dat een gigantisch beest hier al flink huis heeft gehouden. De draak zelf zal overduidelijk aanwezig zijn in de buurt van de achtbaan en hij zal weinig tot de verbeelding overlaten. Wie een ritje wilt maken op Fury zal overigens ook even over de rug van het beest moeten wandelen.

 

Fury bevat drie lanceringen (LSM), twee voorwaarts en één achterwaarts. Daarnaast zijn er twee spikes en twee wisseltrackelementen. Verder vinden we nog vier inversies terug. De totale achtbaanlengte wordt 600 meter, maar door de verschillende lanceringen zal de trein in totaal 830 meter per rit afleggen.

Het gaat om een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het wordt de tweede hoogste achtbaan van België en mogelijks de snelste van het land. De attractie moet in 2019 geopend worden.

De rollercoaster beschikt over twee treinen van telkens twaalf personen. De treintjes zullen bestaan uit drie rijen van vier personen. Dit zal een capaciteit opleveren van 670 tot 680 personen per uur. Bezoekers met een minimumlengte van 130 centimeter mogen een ritje op Fury maken.

De decorstukken worden volop geproduceerd.

Bron: Bobbejaanland

Foto’s: Bob Van Dyck, Benjamin Hellinckx, Bobbejaanland