Heide-Park deelt eerste foto’s van vernieuwde Colossos

Dit jaar zal de houten achtbaan Colossos na drie jaar opnieuw geopend worden in het Duitse pretpark Heide-Park. Hiervoor zal de achtbaan in een nieuw jasje gestoken worden. Heide-Park deelde nu de eerste vurige foto’s van een reusachtig wezen dat is opgebouwd bij de houten achtbaan.

 

Colossos in het Duitse pretpark Heide-Park zal dit jaar eindelijk opnieuw geopend worden! Heel wat problemen hielden de achtbaan jaren gesloten, maar daar komt nu verandering in. Om dit te vieren wordt de rollercoaster in een nieuw jasje gestopt en krijgt deze ook een nieuwe naam. De houten achtbaan wordt omgedoopt tot Colossos – Kampf der Giganten, wat vrij vertaald betekent: Colossos – Gevecht der Reuzen.

 

Monster

De grote werkzaamheden die de afgelopen maanden gebeurden hielden twee zaken in. Langs de ene kant werd de achtbaan volledig gerenoveerd, omdat de houten trackonderdelen in erbarmelijke staat waren. Bijna de volledige track werd vernieuwd. Langs de andere kant werd de thematisering rond de baan compleet hernieuwd. Dit alles zorgde voor een totaal kostenplaatje van maar liefst 12 miljoen euro!

Ondertussen deelde Heide-Park foto’s van de achtbaan met de nieuwe thematisering. Hierop is te zien dat er een groot monster gebouwd is waar de achtbaantrein doorheen zal rijden. Heel wat vuurelementen zijn toegevoegd aan het gigantische beeld. Opvallend: Er is een nep stukje track toegevoegd aan de achtbaan. Hier zal de achtbaantrein niet overrijden en zal dienen om een optische illusie te creëren.

 

Wicker Man

Zowel het hele gevaarte als de manier van marketing voeren doet sterk denken aan de houten achtbaan Wicker Man in het Engelse pretpark Alton Towers. Deze achtbaan werd vorig jaar geopend als eerst “vuurachtbaan”, de eerste houten achtbaan in de wereld die hout en vuur combineert. Colossos – Kampf der Giganten wordt dus de tweede vuurachtbaan in de wereld. Beide parken zijn eigendom van de Merlin Entertainments-groep.

 

Colossos

Colossos is een houten achtbaan die origineel gebouwd werd in 2001 door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De rollercoaster heeft een hoogteverschil van 51,8 meter en een daling van 48,5 meter. Tijdens de rit van 1.344 meter lang wordt een snelheid behaald van 110 km/u. Hiermee is Colossus één van de snelste en hoogste houten achtbanen in de wereld.

 

 

Foto’s: Heide-Park