Vijf Nieuwe achtbanen voor Nickelodeon Universe Theme Park

In de Amerikaanse staat New Jersey opent dit jaar een immens indoor pretpark in ‘The American Dream’ shopping- en entertainmentcenter. Het bestuur van het park heeft officiëel bekend gemaakt welke achtbanen allemaal te vinden gaan zijn in hun nieuw Nickelodeon Universe park.

 

Elk jaar organiseert de American Coaster Enthusiasts (ACE) hun Eastcoaster event, waar verscheidene parken presentaties geven over hun toekomstige plannen. Dit jaar waren alle ogen gericht op verantwoordelijken van ‘The American Dream’ shopping- en entertainmentcenter, die details over hun nieuwste pretpark deelden, ‘Nickelodeon Universe Theme Park’ inclusief vijf nieuwe achtbanen, allemaal gethematiseerd naar herkenbare personages en programma’s van Nickelodeon.

 

TMNT Shellraiser – Gerstlauer Euro-Fighter

De grootste achtbaan van Nickelodeon Universe: ‘TMNT Shellraiser’ is er een van de Duitse fabrikant Gerstlauer en wordt een kloon van Takabisha uit het Japanse Fuji-Q Highland, de achtbaan met de steilste drop ter wereld. Het Amerikaanse park heeft echter beslist de drop nóg steiler te maken, naar een hoek van 121,5°, zodat zij het wereldrecord in handen krijgen. De baan zelf bestaat uit verschillende delen. Eerst wordt je gelanceerd naar 100 km/h en doorloop je de eerste helft van de lay-out, vervolgens bereik je de 43 meter hoge verticale lift. Op de top van de lift krijg je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan alvorens de rest van het traject te doorlopen. ‘TMNT’ in de naam van de achtbaan staat voor ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’, een IP van Nickelodeon, waarnaar de achtbaan ook gethematiseerd wordt. De treinen moeten de ‘graffiti/New York City-stijl’ van de Ninja Turtles representeren.

https://www.youtube.com/watch?v=JL4u89wTnzM

 

 

The Shredder – Gerstlauer Spinning Coaster

‘The Shredder’ wordt een familie-achtbaan, ook van de Duitse fabrikant Gerstlauer, met draaiende karretjes, een zogenaamde Spinning Coaster. De achtbaan heeft een hoogte van 25,9 meter en een lengte van 684,9 meter, met een maximale snelheid van ongeveer 55 km/h. Het uitdagende aan de bouw is dat beide achtbanen de hele tijd over en onder elkaar lopen om de gelimiteerde plaats in het attractiepark volledig zo goed mogelijk te benutten. De treintjes van vier personen moeten de messen van de ‘shredder’ symboliseren.

Sandy’s Blasting Bronco – Intamin LSM Launch Coaster

Deze unieke gelanceerde achtbaan werd geproduceerd door de Zwitserse fabrikant Intamin en is tevens de eerste van zijn soort ter wereld. ‘Sandy’s Blasting Bronco’ heeft een compact baanverloop, bestaande uit Dive Loops en een Immelmann inversie. Het unieke aan de rit is echter dat je ze eerst voorwaarts aflegt, vervolgens op een draaitafel stopt en daarna hetzelfde traject opnieuw aflegt, maar dan achteruit. De treinen van de achtbaan zijn gemodelleerd naar een raket, waarin je met 12 personen kan plaatsnemen.

Nickelodeon Slime Streak – Chance Rides

‘Nickelodeon Slime Streak’ is een familie-achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Chance Rides. De baan krijgt een hoogte van 21,3 meter en behaalt een snelheid van 59,5 km/h. De 385 meter lange lay-out bestaat uit verscheidene heuvels, bochten en een helix. Het opvallende element van deze achtbaan zijn echter de treinen, die vormgegeven zijn naar het bekende slijm van de zender Nickelodeon, vandaar ook de naam van de achtbaan.

Naamloos – Intamin Surfrider

De laatste achtbaan voor het indoor complex, wordt wederom een gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin. Het gaat om hun ‘Surfrider’-model dat ook in het andere Nickelodeon Universe park te vinden is. De lay-out bestaat uit een halfpipe, waarop een trein vooruit en achteruit gelanceerd wordt. Voor deze achtbaan is nog geen thema bekend gemaakt, maar er is wel bekendgemaakt dat het niet gethematiseerd wordt naar Avatar.

 

Nickelodeon Universe Theme Park opent zijn deuren later in 2019, een exacte datum is nog niet meegedeeld.

 

Bron: The American Dream, Theme Park Crazy, rcdb.com
Foto’s: Theme Park Crazy, The American Dream, Theme Park Review