Eerste trackdelen Mystic geplaatst in Walibi Rhône-Alpes

In 2019 viert Walibi Rhône-Alpes haar veertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid maakt het Franse park zich klaar voor een erg grote nieuwigheid. Walibi Rhône-Alpes zal uitpakken met de sensationele achtbaan Mystic, een Infinity Coaster gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstaluer Amusement Rides.

 

De investering werd al een tijdje geleden aangekondigd en eind vorig jaar gingen de eerste grondvoorbereidingswerken van start. In januari kwamen de eerste baandelen ter plaatse aan en tegen het einde van de voorbije maand werden de eerste funderingen gegoten. Op 13 februari werden de eerste supports geplaats en ondertussen zijn nu ook de eerste trackdelen gemonteerd.

Mystic wordt 31 meter hoog en 575 meter lang. Tijdens de rit zal de achtbaantrein een snelheid behalen van 85 km/u en zullen de bezoekers verschillende keren overkop gaan. Er zullen bepaalde stukken track verschillende malen voorwaarts en achterwaarts afgelegd worden.

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die de stalen achtbaan mag afleveren en deze zal van het type Infinity Coaster zijn. We hebben dit type achtbaan al eerder gezien, waaronder in Hansa-Park met Der Schwur des Kärnan en in Alton Towers met The Smiler. Voorbeelden van dit type die we dichter bij huis terugvinden zijn Gold Rush in Attractiepark Slagharen en de Fury in Bobbejaanland die in juni 2019 zal openen in het park.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: CoasterWorld.